Desarticulat un grup organitzat dedicat al cultiu de marihuana i la venda de cocaïna

  S'han detingut vuit persones al Vallès Occidental i s'han intervingut més de 6.000 plantes de marihuana i diverses dosis de cocaïna

  Els Mossos d’Esquadra han detingut, entre els dies 2 i 6 de novembre, vuit persones, set homes i una dona, d’entre 36 i 66 anys, i veïns de Terrassa, Viladecavalls i Vacarisses, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i organització criminal. Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada a finals del passat mes d’octubre, després de tenir coneixement de l’existència d’un grup organitzat que es dedicava a la distribució de substàncies estupefaents per la comarca del Vallès Occidental. Diferents dispositius d’investigació van permetre identificar un grup de persones, perfectament organitzades, que disposaven de cinc pisos a les poblacions de Terrassa, Vacarisses i Rubí, i que els utilitzaven per fer cultius intensius de marihuana i distribuir cocaïna. Els vuit detinguts ja han passat a disposició del jutge, que ha decretat llibertat amb càrrecs per a tots ells.
  El passat dia 2 de novembre, els Mossos d’Esquadra van fer una entrada i perquisició en un domicili de Terrassa, on es van trobar varies bàscules de precisió, 15 paperines de cocaïna, 3 grams de cocaïna en roca i 18 bossetes de marihuana preparades per una imminent venda. En aquest pis, es va detenir dues persones.

  L’endemà, 3 de novembre, es van efectuar quatre entrades més en dos domicilis de Terrassa, un de Rubí i un de Vacarisses. En un dels domicilis de Terrassa, es van detenir dues persones i es van comissar varies bosses amb marihuana, petites quantitats de cocaïna i anabolitzants. En l’altre domicili d’aquest municipi es van intervenir tretze mil euros en bitllets fraccionats.

  Pel que fa al domicili de Rubí, es va descobrir que estava perfectament condicionat per efectuar un cultiu intensiu de marihuana, amb ventiladors i extractors, productes fitosanitaris i una zona per l’assecament dels cabdells. En aquest pis es va intervenir 200 testos amb tiges de marihuana i 200 plantes en una fase inicial de creixement.

  La darrera entrada es va fer en una casa de Vacarisses, on els investigadors van localitzar unes 6.000 plantes de marihuana en diferents fases de creixement i es van efectuar dues detencions.

  Finalment, la investigació va concloure el passat dia 6 de novembre amb la detenció a Terrassa de dues persones més que també formaven part de la organització.

  Tots els detinguts van passar, entre els dies 5 i 7 de novembre, a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa, que va decretar la llibertat amb càrrecs dels vuit detinguts.