Desarticulat un grup especialitzat en el cultiu de marihuana a domicilis

    Els investigadors han trobat 1.250 plantes de marihuana i 40 quilos més d'aquesta planta ja tallada i seca, a diferents habitatges de Sentmenat, Sabadell, Terrassa i Rubí

    Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup organitzat especialitzat en el cultiu intensiu de marihuana a l’interior d’habitatges. La policia ha arrestat vuit persones, a les quals s’atribueix un delicte contra la salut pública per cultiu i tràfic de drogues i també un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els detinguts albergaven plantacions de marihuana clandestina en pisos de les localitats de Sentmenat, Sabadell, Terrassa i Rubí. Els vuits detinguts van passar a disposició judicial el 18 de novembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

    La investigació va iniciar-se quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís sobre un home que, presumptament, estaria relacionat amb el cultiu a l’engròs de marihuana. Les posteriors  indagacions dels agents van determinar que aquesta persona podia estar relacionada amb un grup criminal organitzat format per vuit membres. La investigació va concloure amb l’entrada i registre a cinc domicilis de Sabadell, Terrassa, Rubí i Sentmenat ordenades pel Jutjat de Sabadell que instrueix la causa i amb la detenció dels investigats.

    Durant escorcolls es van trobar 1.250 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, 40 quilos més de la planta tallada i seca, 3.000 euros en efectiu i material pel seu cultiu consistent en 190 focus de llum amb els seus respectius transformadors, ventiladors, filtres d’aire i reguladors de temperatura, entre altre material. A més, tots els domicilis estaven connectats a la xarxa elèctrica de manera fraudulenta.

    Els beneficis d’aquesta activitat delictiva podria rondar els 200.000 euros cada trimestre, que és quan es produïa la recol·lecció de la planta. Segons la policia, aquesta xifra, sumada al delicte de defraudació de fluid elèctric, hauria permès al grup obtenir més de 750.000 euros anuals.