Denuncien a tres conductors per donar positiu en alcoholèmia a Reus

  Superar la taxa d'alcoholèmia pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys

  La Guàrdia Urbana ha instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra tres conductors per conduir amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa.

  El divendres, 19 de maig, a les 5:13h, al carrer de General Moragues, es va produir un xoc entre un turisme Mercedes i 5 vehicles estacionats. La Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit contra el conductor, de 31 anys, per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0.,7 mg/l. d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

  El dissabte, 20 de maig, a les 4:10h, a l’avinguda Països Catalans, una patrulla policial va aturar un turisme Subaru. La Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials al conductor, de 55 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els afectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0,71mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

  Finalment, el diumenge 21 de maig, a les 6:15h, a la plaça del Nen de les Oques, una patrulla policial va aturar un turisme BMW. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, de 42 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0.87 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

  És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.