Denuncien temperatures de fins a 32 º a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona

  El CSIF critica el mal estat de les dependències policials inaugurades fa menys de cinc anys

  La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat aquest dimarts que la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona, inaugurada l’octubre de 2013, arriba a estar a temperatures de fins a 32 graus. Segons el CSIF, des de la seva estrena l’equipament de refrigeració “no ha funcionat mai correctament i s’espatlla constantment”. A finals de juliol, una avaria va provocar que “durant tres dies no funcionés cap dels aparells i estiguessin a temperatures de fins a 32 graus”. Encara que es va reparar, a data d’avui porten dues setmanes que no ha tornat a funcionar, segons assenyala el sindicat. “Això no afecta únicament als treballadors, sinó que els usuaris també pateixen les conseqüències, ja que per fer qualsevol tràmit han d’esperar a les zones de l’edifici més caloroses. Fa uns dies, una dona embarassada que anava a posar una denúncia va haver de sortir de les dependències perquè era impossible romandre en elles”, denuncia l’organització en un comunicat.

  Segons el CSIF, aquest nou episodi d’avaries “demostra l’estat de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona de l’avinguda Arquebisbe Pont i Gol, amb un cost oficial que va ser de 7 MEUR”. La normativa actual, recorda el sindicat, impedeix que els treballadors estiguin en centres laborals amb temperatures superiors als 26 graus i, actualment, “aquest centre de treball no compleix aquestes normatives ja que durant tot el dia pateix temperatures superiors a les estipulades i que causen estrès tèrmic en els treballadors”.

  Com a conseqüència de la mala climatització -que no arriba a totes les parts de la comissaria, entre ells a les dutxes dels vestidors de personal-, afegeix el CSIF, “es crea una humitat molt alta que està generant floridura en parts com els vestidors”. “Aquest és un factor de risc per a la salut ja que la humitat de condensació acaba per provocar un descens de la salubritat interior”, adverteix el comunicat.

  La secció sindical de CSIF de l’Ajuntament de Tarragona ja va denunciar, en un dels punts de l’ordre del dia del Comitè de Seguretat i Salut, “les constants avaries que tenia el sistema i va demanar que es realitzés un informe al respecte”. L’informe que va realitzar l’enginyer municipal conclou que “el sistema té un disseny molt poc adequat amb les característiques de l’edifici”, segons els representants dels treballadors.

  A tot això, segons el CSIF, “s’afegeix el mal estat de tot l’edifici des de la seva inauguració: humitats i goteres, elements de seguretat que mai han funcionat o que ho han deixat de fer i no s’han arreglat, o cel·les que no compleixen la normativa”.

  L’organització sindical recorda que l’edifici va guanyar el premi a la sostenibilitat del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de 2006, atorgat per la Generalitat, i que, segons el projecte inicial, “no necessitava de la instal·lació de cap sistema de climatització convencional, però que va requerir, des d’un primer moment, de la instal·lació d’unitats exteriors i de sostre convencionals com es poden trobar en domicilis particulars”.