Denuncien que l’Ajuntament de Girona lloga apartaments turístics per atendre emergències d’habitatge

  El govern local admet aquesta pràctica i defensa que es tracta de casos puntuals

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La CUP ha denunciat que el govern local de la ciutat de Girona no compta amb suficients pisos per atendre les emergències d’habitatge i ha de llogar apartaments turístics per acollir a les famílies. Fonts del govern local han confirmat que és cert que es realitza aquesta pràctica, però han matisat que es tracta de situacions puntuals en què la rotació de les persones dels pisos dedicats a emergències no s’ha pogut sincronitzar. Per això, en determinats moments calen pisos de forma urgent per no deixar a les famílies amb necessitats desateses. És en aquestes situacions que els serveis socials lloguen albergs, hotels o apartaments turístics a la ciutat mentre no es troba una solució definitiva per a aquestes persones.
  Des de la CUP ja han demanat quants diners públics s’han destinat a aquestes pràctiques i han reclamat al govern local que ampliï el parc públic d’habitatges. Des de l’Ajuntament han recordat que estan enmig d’un procés de compra de sis pisos i que ben aviat es podran incorporar a la borsa d’emergència.

  De tota manera, la CUP ha retret al govern municipal que des de l’arribada de Puigdemont a l’alcaldia l’any 2011 no hagi estat capaç d’impulsar el Pla Local d’Habitatge, que encara està pendent d’aprovació des de l’últim govern tripartit. Segons la formació política, l’anunci de l’aplicació d’aquest pla fa uns mesos és tan sols “un gest de cara a la galeria”.

  A més, la CUP considera que l’augment del preus dels lloguers i també l’elevat nombre de desnonaments per impagament del lloguer, sumat a la massificació dels apartaments turístics a la ciutat, comportarà més casos d’emergències d’habitatge en els propers mesos. Per aquest motiu demanen al govern local que elabori mesures urgents per pal·liar la falta de pisos disponibles en el parc públic de la ciutat.