Demanen sis anys de presó per l’acusat d’apunyalar mortalment a un jove de 20 anys a Albatàrrec

    Se l'acusa dels delictes d'imprudència greu amb resultat de mort i lesions i haurà d'indemnitzar els pares de la víctima amb 100.000 euros

    La Fiscalia de Lleida ha demanat sis anys de presó per al principal acusat en l’apunyalament mortal a un jove de 20 anys i de nacionalitat romanesa durant una baralla multitudinària entre dos grups de romanesos temporers que va tenir lloc el 29 de maig de 2016 al camp de futbol de les escoles velles d’Albatàrrec (Segrià). Els Mossos van saber que el principal investigat com a autor del crim, un romanès de més de 50 anys que es troba en presó provisional des del febrer del 2017, s’hauria traslladat a la localitat de Betxí (Castelló), juntament amb altres membres del seu grup, per a la campanya de recollida de cítrics i el van arrestar. El fiscal l’acusa del delicte d’imprudència greu amb resultat de mort i del delicte de lesions, ja que se’l considera també l’autor de l’apunyalament a un altre home que va resultar ferit de gravetat per arma blanca, i també haurà d’indemnitzar els pares de la víctima amb 100.000 euros.
    Així mateix, el fiscal demana tres anys de presó per a una altra persona més com a coautora del delicte de lesions i també haurà d’indemnitzar, juntament amb el principal acusat, l’altra persona que va quedar ferida en la baralla amb 15.200 euros per lesions i amb 2.000 euros per seqüeles.

    Els fets tenen el seu origen la tarda del 29 de maig de 2016 quan els Mossos van rebre l’avís que a la sortida de Lleida de l’autopista AP-2 hi havia una furgoneta amb una persona al seu interior greument ferida per arma blanca, amb la qual el volien traslladar fins a un centre mèdic. Quan van arribar els policies van veure que la víctima era un home d’origen romanès que havia rebut una ganivetada al tòrax i estava greument ferit. Al peatge de l’AP-2 el van recollir en estat crític els serveis sanitaris i el van traslladar a l’Hospital Arnau de Vilanova on va morir al cap de poca estona.

    Les indagacions van conduir els investigadors a determinar que tot s’havia produït en el transcurs d’una baralla tumultuària entre dos grups de romanesos temporers, un establert a Lleida i, l’altre, a Torres de Segre (Segrià) al camp de futbol d’Albatàrrec. Com a resultat de la baralla hi va morir el jove de 20 anys i un altre home va resultat ferit de gravetat per arma blanca, tot i que es va recuperar de les lesions.