Demanen 4 anys de presó per a un lladre multireincident enxampat a Reus

  El darrer robatori el va cometre al maig després de trepar per la façana d'un immoble de la capital del Baix Camp

  La fiscalia sol·licita quatre anys de presó per a un lladre multireincident acusat de quatre robatoris en un any i mig. El darrer cas, que es va registrar el 29 de maig d’aquest any, va suposar el seu ingrés a presó. Els fets es van produir cap a les nou del matí, quan Omar K.B., de 30 anys i natural del Marroc, es va dirigir a un habitatge del carrer Sant Tomàs de Reus amb un altre individu que no ha pogut ser identificat. Segons relata el ministeri púbic, amb l’ànim d’obtenir un benefici econòmic il·lícit i després de trepar per la façana, el noi va accedir a l’immoble per una finestra que es trobava a uns tres metres d’alçada. Un cop dins el pis, es va apropiar de diverses joies i un rellotge -valorats en 1.922 euros-, amb els quals es va donar a la fuga i no han pogut ser recuperats.
  Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte de robatori amb força en casa habitada amb l’agreujant de multireincidència pel qual sol·licita una pena de quatre anys de presó i la prohibició d’aproximar-se a 500 metres del carrer Sant Tomàs de Reus durant un període de cinc anys. Així mateix, el ministeri públic sol·licita que l’acusat indemnitzi la dona que vivia a l’habitatge amb 1.922 euros pels efectes sostrets i no recuperats.

  Enxampat 19 dies després de la darrera condemna 

  Amb anterioritat, l’home havia estat condemnat per un jutjat penal de Tarragona a la pena d’un any i mig de presó per un delicte de robatori amb violència, el novembre del 2015; per un jutjat penal de Reus a la pena de quatre mesos de presó per un delicte de robatori amb força, el 2016; i, finalment, per un jutjat penal de Tarragona a un any i mig de presó per un altre delicte de robatori amb força, el maig del 2017.

  En els tres casos, el jutge li va suspendre la pena i l’acusat va continuar en llibertat. Tot i això, el noi va ser detingut pel robatori del carrer Sant Tomàs de Reus només 19 dies després de la darrera sentència i el jutjat en va decretar el seu ingrés provisional a presó. El judici per aquest cas se celebrarà el 27 de novembre a l’Audiència de Tarragona.