Declara al jutjat el rector de la UdL per la irrupció de vuit joves en un acte de Telefònica que es va acabar suspenent

    El jutge també ha escoltat el testimoni del president del Consell Social de la universitat i està previst que els investigats declarin els pròxims dies

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, i el president del Consell Social de la UdL, Delfí Robinat, han declarat aquest dilluns al jutjat d’instrucció 2 de Lleida sobre la irrupció de vuit joves en un acte de Telefònica, que havia de tenir lloc el 3 de maig al Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida, però que es va acabar suspenent. Amb aquesta declaració com a testimonis comença al jutjat la investigació sobre els fets i està previst que els joves siguin cridats a declarar els pròxims dies. La fiscalia ja ha avançat que no declararan els vuit joves que considera que haurien participat als fets perquè no han aconseguit identificar-los a tots. En principi serien sis, doncs, els joves investigats i el ministeri públic els acusa d’un delicte contra els drets fonamentals com és l’impedir el dret de reunió.
    El dia dels fets, el 3 de maig de 2017, estava prevista la conferència ‘Temes per debatre en una Universitat’, a càrrec del president de la Fundació Telefònica, Luis Solana, i tot seguit, la presentació de l’estudi ‘La relació de la Universitat de Lleida amb les empreses’. L’acte, però, emmarcat en una jornada de relació entre empresa i universitat, presentat pel rector de la UdL, Roberto Fernández, es va haver de suspendre. Els joves subjectaven una pancarta on s’hi podia llegir ‘Fora empreses privades de la Universitat. No sou benvinguts’ i no van accedir a les peticions de Fernández que abandonessin el lloc. És per aquest motiu que finalment es va decidir suspendre la jornada.