Decidim Vila-Seca celebra un vermut musical amb Gabriel Rufián a una setmana de les eleccions

La candidatura municipalista Decidim Vila-seca - AM ha organitzat aquest dissabte un vermut rumbero sota l’emblema “Recuperem la FiM”

El diputat electe d'ERC al Congrés Gabriel Rufián. Imatge d'arxiu. Foto: ACN

Fins l’inici de l’actual mandat (2015-2019) a Vila-seca se celebrava cada mes de maig la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, una mostra musical de referència arreu de Catalunya, que va comptar amb la participació en els seus inicis com a grup, de Manel, Els Amics de les Arts, Raimundo Amador, Txarango, Joe Crepusculo, Sílvia Pérez Cruz i centenars més. Setze edicions d’aquesta Fira la van situar com l’esdeveniment de referència i més estimat de les festivitats vila-secanes fins que, l’actual Equip de Govern, en va decidir la cancel·lació l’any 2015.

La cancel·lació de la FiM per part de l’Equip de Govern de Josep Poblet i Pere Segura ha estat un dels temes més controvertits del mandat, ja que mai s’ha rebut una explicació pública i clara del per què es va prendre aquesta decisió. Tots els grups de la oposició, sense excepció, s’han mostrat favorables a la seva recuperació i, Decidim Vila-seca, ha estat la gran abanderada de la recuperació de la FiM.

Amb aquesta intenció, a una setmana dels comicis municipals, Decidim Vila-seca ha comptat amb el recolzament de Gabriel Rufián, diputat al Congrés, per reclamar el retorn de la FiM. La nota musical l’han posat els vila-secans Dikela (rumba) i Dj Mogambo. Aquest vermut musical ha omplert a vessar l’Hort del Centru, un dels escenaris més mítics de la FiM; i ha servit d’impuls per a la candidatura municipalista que afronta, així, la darrera setmana de campanya.

Josep Forasté i Pineda Vaquer (segona a la llista) han reivinidicat en el seu discurs el Programa Electoral de Decidim Vila-seca 2015. “Si sorgint del no-res i amb 2 regidors vam presentar un programa amb 121 propostes que, ara, és la base sobre la que s’han fet els programes electorals de TOTES les candidatures pel 2019; què no podríem aconseguir si tinguéssim molta més força i el Programa que ara presentem amb 257 propostes?” ha dit Forasté, en referència especialment al programa de la candidatura Vila-seca Segura, que incorpora algunes de les propostes estrella de Decidim Vila-seca del 2015 i que, durant aquest mandat, han rebut el vot contrari de l’Equip de Govern de forma sistemàtica.