Cues d’una hora aquesta matinada a l’Aeroport del Prat

    S'ha arribat a un pic d'espera de 56 minuts però al migdia s'ha estabilitzat entorn els 20

    L’Aeroport del Prat ha registrat cues d’una hora aproximadament aquest dimarts a la matinada de passatgers que esperaven creuar els controls de seguretat, tot i que per a avui no hi ha prevista cap aturada parcial dels treballadors d’Eulen. A les 5.20 hores de la matinada s’ha produït un pic d’espera màxim de 56 minuts, mentre que hi ha hagut un segon repunt entre les 10 h i les 11.30 h, amb cues d’uns 45 minuts, segons ha confirmat Aena. Durant la resta del dia, les acumulacions de passatgers s’han anat reduint i l’ens gestor aeroportuari ha assegurat que el període mitjà d’espera s’ha estabilitzat entorn els 20 minuts a les dues terminals.
    Un dels motius als quals Aena ha atribuït una part de les aglomeracions és al fet que a primera hora del matí hi ha pocs filtres oberts i hi ha molts passatgers que anticipen moltes hores la seva arribada a l’aeroport per la por a perdre el vol. En total, per a aquest dimarts, estan previstos 498 vols de sortida, amb un total de 78.490 seients.

    Mentre es repeteixen les cues, els representants dels treballadors d’Eulen, l’empresa i Aena continuen negociant amb la mediació del Departament de Treball, Afers Socials i Família. Les converses d’aquest dilluns van acabar sense acord passades les vuit del vespre i s’han reprès aquest matí, en la que està sent la quarta jornada de negociacions. Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, va destacar que ”hi ha avenços significatius i una bona entesa de les parts en clau d’acord” tot i que el pacte encara és lluny.

    Si a finals de setmana les parts no arriben a un acord, l’Aeroport del Prat viurà la segona sèrie de la vaga parcial a partir de divendres. Segons la convocatòria feta pels treballadors, divendres 11 i diumenge 13 es realitzaran aturades de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30. La previsió dels treballadors és endurir la seva protesta de cara a dilluns 14, dia pel qual hi ha convocat l’inici d’una aturada de 24 hores amb caràcter indefinit.