Cues als controls de seguretat de l’aeroport del Prat en l’inici del primer dia de vaga parcial

    Aena ha indicat que el temps d'espera han arribat als 40 minuts mentre que alguns usuaris parlen de 50 minuts o una hora

    De les 5.30h a les 6.30h s’ha dut a terme la primera aturada als controls de seguretat de l’aeroport del Prat en la primera jornada de vaga parcial dels treballadors d’Eulen. Durant aquesta hora han tornat les llargues cues a l’aeroport i el temps d’espera ha estat de màxim 40 minuts a la Terminal 1, segons han indicat fonts d’Aena. Posteriorment, les cues s’han anat reduint i una hora després de l’aturada el temps d’espera se situava per sota els 20 minuts, recuperant-se el temps d’espera habitual durant aquests darrers dies. Els usuaris han mostrat la seva indignació per les cues que han hagut de fer i alguns detallen que han hagut d’esperar 50 minuts o una hora. La delegació del govern espanyol a Catalunya ha decretat uns serveis mínims del 90% per aquesta vaga parcial.
    Les següents aturades parcials seran 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30.

    Aena ha convocat aquest divendres a les nou del matí el comitè de vaga dels treballadors i l’empresa Eulen, concessionària dels filtres de seguretat de l’aeroport, per asseure’s a negociar. L’operador aeroportuari ha fet aquest pas després de la convocatòria de vaga parcial per aquest cap de setmana (4, 6 i 7 d’agost) i d’aturada indefinida les 24 hores del dia a partir del 14 d’agost per exigir més efectius i una millora de les seves condicions laborals.

    Des d’Aena s’espera que les dues parts arribin a un acord per evitar les llargues cues de les últimes setmanes als punts de control de l’aeroport del Prat i els “perjudicis” que això ocasiona als passatgers. La trobada entre les dues parts tindrà lloc a les instal·lacions de l’aeroport.