Cs Tarragona proposa crear una brigada especialitzada en la conservació del patrimoni

    El portaveu municipal de Cs, Rubén Viñuales, demana al govern municipal “que sigui valent” i “posi en marxa mesures concretes per evitar la degradació de monuments com la muralla ”

    El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha proposat “la creació d’una brigada especialitzada en la conservació del patrimoni”. “Es tracta d’una mesura que s’hauria d’estudiar i que compta amb el suport d’entitats especialitzades”, ha explicatViñuales ha apostat també per altres iniciatives com “un taller escola per restaurar els monuments o potenciar la col·laboració públic-privada per complementar les subvencions de les administracions, que malauradament arriben amb comptagotes”.

    El portaveu taronja ha reclamat als dos socis de govern, ERC i En Comú Podem, “mesures valentes per frenar la degradació del patrimoni”. “Una ciutat Patrimoni de la Humanitat no pot permetre’s que es repeteixin episodis com l’últim despreniment de la muralla”, ha remarcat. Per això, Viñuales ha reclamat al govern municipal que “doti el Pla director de la Muralla, aprovat fa més de 3 anys conjuntament amb la Generalitat, de les partides pressupostàries necessàries per impulsar-lo” i que “li reclami al govern català que faci el mateix”.

    Finalment, el Grup Municipal de Cs ha registrat una petició a Alcaldia perquè “el consistori faciliti totes les dades disponibles i l’informe definitiu sobre la inspecció al patrimoni tarragoní que la comissió d’experts enviada per la UNESCO va fer al mes de maig”. “Conèixer l’estat real del nostre patrimoni és el primer pas per poder impulsar les mesures necessàries per garantir la seva millora”, ha conclòs Viñuales.