La Crida per Lleida-CUP exigeix a Àngel Ros que actuï per retirar els efectius policials propers al col·legi Lestonnac de Lleida

    Insten al paer en cap que es reuneixi amb la delegada del govern espanyol, Imma Manso, i amb els responsables policials per tal de retirar els agents estatals, sovint armats amb subfusells, de les immediacions del centre en horari escolar

    La Crida per Lleida-CUP exigeix a l’alcalde Àngel Ros que es reuneixi “de manera urgent” amb la delegada del govern espanyol, Imma Manso, i amb els responsables de la Policia Nacional per tal que es retirin els efectius de la via pública. Aquests hi són presents des del passat 30 de setembre al carrer de l’Ensenyança, adjacent a l’escola Lestonnac. Des de l’agrupació denuncien aquesta presència continua d’agents estatals, armats amb subfusells, a les immediacions del centre en horari escolar i n’exigeixen la seva retirada.

    En aquest sentit, el portaveu de la Crida per Lleida-CUP, Francesc Gabarrell, explica que des que es van produir els successos del passat 1 d’octubre “s’han anat acumulant una sèrie de conflictes entre la població i la policia”. Uns episodis, diu, “que es van succeint i que són gravíssims, com hem vist recentment amb les pilotes de goma que els agents van regalar a algun alumne”. Gabarrell considera que “el problema es va enquistant” i insta Ros que es reuneixi amb la delegada del govern espanyol i els responsables de la policia “per tal d’evitar aquestes situacions i deixar d’acumular denúncies”.

    La direcció del col·legi Lestonnac ja va demanar el trasllat dels efectius policials

    La direcció i el consell rector del Col·legi Lestonnac de Lleida ja va demanar, el passat mes d’octubre, el trasllat del dispositiu de la policia espanyola situat davant del centre, on es troba la comissaria del cos policial a la capital del Segrià. El director de Lestonnac, Josep Tarragó, explicava que feia ja un mes que convivien amb un desplegament que pot anar de les 3 a 10 furgonetes policials amb agents uniformats i armats que ”alteren la convivència” de la comunitat educativa, sobretot a les entrades i sortides dels alumnes. És per això, que van enviar cartes a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, per instar-los a què estudiïn una solució a aquesta situación.