Crespín: “La inacció del Govern paralitza la gestió dels municipis lleidatans”

    El subdelegat del govern espanyol afirma que diversos alcaldes de la demarcació li reclamen que “es torni a governar per solucionar problemes” i que els cossos policials estatals estan “a disposició” dels Mossos aquest 21 de desembre

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, explica que els alcaldes de la demarcació li han traslladat diverses reclamacions per tal que “es torni a governar per solucionar problemes” i que s’obri “un nou període per fer política” donada la “inacció” del Govern del Generalitat. Considera que la “inactivitat” governamental catalana “paralitza” el desenvolupament i gestió dels municipis de Ponent. Així ho ha afirmat durant l’esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació celebrat a la mateixa Subdelegació, on ha remarcat que aquestes exigències li han estat traslladades per diversos alcaldes dels 65 ajuntaments de la demarcació que Crespín ha visitat des que assumís el càrrec de subdelegat.

    També ha parlat sobre les mobilitzacions convocades per aquest divendres 21 de desembre, quan tindrà lloc per primera a Barcelona el Consell de Ministres, el qual “aportarà mesures beneficioses per Catalunya i pel territori de Lleida”. A nivell estatal, celebra les mesures ja anunciades pel president Pedro Sánchez, les quals contemplen l’increment del salari mínim interprofessional als 900 euros, polítiques d’eradicació de la violència masclista o la pujada de sou als funcionaris. Crespín també s’ha mostrat favorable a la convocatòria de concentracions i valora que “una part de la societat” protesti per reclamar solucions als problemes existents actualment en diversos àmbits. Respecte al dispositiu policial desplegat en aquest marc, apunta que tant la Guàrdia Civil com la policia nacional “estan a disposició del que determinin i necessitin” els Mossos d’Esquadra.

    Altrament, Crespín considera que actualment l’estat “és la única institució que governa” i insta al president de la Generalitat, Quim Torra, que “escolti els seus alcaldes, els d’Esquerra i els de Convergència”.