Cornellà celebra el Corpus 2023 amb una festa més inclusiva que mai

  Algunes activitats s’han reformulat per adequar-se a l’excepcionalitat de la sequera

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  La festa major del Corpus arriba a Cornellà de Llobregat, del dijous 8 al diumenge 11 de juny, tot i que des del cap de setmana anterior ja comencen les propostes d’un ampli programa ple de música i actuacions gratuïtes, i moltes activitats adreçades al públic familiar.

  Un dels punts destacats de la festa major de Cornellà són els concerts gratuïts, tant als escenaris principals com als diferents barris. Per la plaça de Catalunya passaran Enol (divendres 9, 22 h), La Fúmiga (divendres 9, 23.30 h), La Húngara (dissabte 10, 20 h), Celtas Cortos (dissabte 10, 23.30 h) i el concert de tancament que torna a ser una proposta de Los 40 POP, amb artistes com NilMoliner, Siderland, Alfred Garcia, Depol, Paula Koops o Zzoilo, entre d’altres (diumenge, 18.30 h).

   

  El parc de la Ribera acull una nit de música jove protagonitzada per dones dj: dJenka, Jackie-D i DJ Jolie (dissabte, 22.30 h), i la plaça del Pilar, les intervencions de Ruth Jové i Scarlets & The Femme Soul Band (divendres, 20 i 21.30 h). Altres escenaris com la plaça del Pallars, la plaça de Sant Ildefons, o el Camp de les Aigües, porten la música a tots els barris de la ciutat.

  Més activitats adaptades

  Amb la intenció de fer una festa el màxim d’inclusiva, Cornellà aposta per incorporar activitats adaptades. El pregó de festa major serà interpretat també en llengua de signes, i hi haurà diverses activitats de jocs infantils que es faran sense soroll en períodes determinats per facilitar el gaudi dels nens i nenes amb hipersensibilitat auditiva o trastorn de l’espectre autista. Així mateix, la Fira d’Atraccions funcionarà a les primeres hores de la tarda sense música ni llums.

  El pregó d’aquest any, centrat en la integració i la inclusivitat, correrà a càrrec de persones amb capacitats diferents o que hi estan directament vinculades: José Manuel Serrano (alumne de l’Escola Virolai), Fernando Olaya (usuari dels tallers de l’entitat Aprodico), Pepo Vinueza (atleta) i Maite Cidre (una de les supermamis de Cornellà).

  Consciència davant la situació de sequera

  D’acord amb la situació d’excepcionalitat per sequera, aquest any algunes activitats de la festa major que implicaven l’ús d’aigua no es faran. És el cas de la festa de l’escuma, o dels tobogans d’aigua, que han estat substituïdes per altres propostes familiars. Aquesta decisió se suma a les mesures preses per l’Ajuntament de Cornellà per reduir el consum d’aigua des de l’entrada en vigor del decret de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de març.

  Piromusical dissabte, nombroses activitats familiars i d’entitats 

  El programa conté fins a 170 propostes culturals, artístiques, esportives i familiars. Continuen les propostes més tradicionals, com el Corndefoc que segueix al pregó, el Populari, la festa Holi Dolly o el Piromusical (dissabte 10, 23 h), des del mirador de la Torre de la Miranda.

  Com cada any, les entitats i associacions de la ciutat també participen i són presents en un munt d’actes més tradicionals, com l’exhibició castellera, les sardanes, les actuacions a la caseta de la Peña Atlético Minas, la Festa Galega al parc de Can Mercader, la Trobada de Gegants del dissabte 3 de juny, o el Toc de Corn, que aquest any porta la seva música i les activitats familiars al Camp de les Aigües.

  Punts Lila contra les actituds sexistes

  Durant els quatre dies de festa major, s’instal·laran al costat dels principals escenaris de festa carpes senyalitzades com a Punt Lila per informar, assessorar i ajudar enfront de les violències masclistes i lgbtifòbia. Compten amb una parella d’Agents Lila que estaran en coordinació amb l’organització i també amb els cossos de seguretat, si la situació així ho requereix.

  Servei especial d’autocars

  Finalment, repetint l’experiència de l’any passat, les nits del dijous, divendres i dissabte, de 21.30 a 3.00 h, funcionaran dues línies d’autocar gratuïtes que realitzaran parades a demanda al llarg del seu recorregut i enllaçaran amb les principals estacions de transport públic.