La Coral Verge del Camí de Cambrils presenta un CD de Nadales

    És un dels primers actes de la celebració del 50è aniversari de l’entitat

    Les festes de Nadal han estat les escollides per la Coral Verge del Camí de Cambrils per presentar un nou CD. Es tracta del cinquè enregistrament de la coral cambrilenca des de la seva fundació l’any 1968 i, per tant, és un dels primers actes de la celebració del 50è aniversari de l’entitat que se celebrarà durant tot el pròxim any ara a punt d’estrenar.

    Aquest nou enregistrament realitzat a la Cripta de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí es titula “Què li darem?” i s’ha dedicat íntegrament a les nadales tradicionals amb un total de 23. En aquest CD, gràcies a la direcció de Núria Ortoneda, la quarantena de cantaires de la Coral, interpreten a quatre veus cançons pròpies del repertori tradicional d’arreu del món amb l’acompanyament del piano a càrrec de Medir Bonachi. En la primera part destaquen les “Set nadalenques populars” del compositor Manuel Oltra. Posteriorment, agafen el relleu el repertori tradicional català amb les “Sis cançons de Nadal” acompanyades de l’arpa a càrrec d’Esther Pinyol.

    Es dóna la circumstància que aquestes darreres cançons són obra del compositor i contratenor Jordi Domènech, a qui la Coral Verge del Camí encarregà l’any passat la seva harmonització. Recentment, van ser l’eix central de l’espectacular Concert de Nadal celebrat el passat 17 de desembre, en el qual es va aconseguir presentar en públic el nou disc. A més, el concert va ser l’acte de tancament del Cicle de Tardor de la Cripta de l’Ermita que es realitza en conveni amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils.

    “Què li darem?” ha estat enregistrat per Albert Folch els darrers dos mesos i s’ha fet un tiratge de 500 exemplars. Actualment ja es poden adquirir al preu de 10 euros a Cambrils a la llibreria Bellart (c/Pescadors, 11) i a la seu de la Revista Cambrils (c/Sant Plàcid, 7).