Continua sense aturador la davallada de passatgers de l’Aeroport de Girona

  Durant el primer trimestre del 2017, les estadístiques registren una pèrdua del 18% dels viatgers

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La davallada de passatgers continua sense aturador a l’Aeroport de Girona. Segons les estadístiques d’Aena, la terminal de Vilobí d’Onyar va registrar 63.805 viatgers el mes de març, el que suposa una pèrdua del 16,9% respecte un any abans. A més, és el registre més baix des de l’arribada de Ryanair (el 2004 va establir la base a Girona). En l’acumulat del primer trimestre, les xifres tampoc són massa esperançadores: han passat per l’aeroport gironí 144.099 usuaris, un 18% menys que fa un any. Caldrà esperar a veure com evoluciona el trànsit de passatgers en els mesos vinents, amb la temporada d’estiu ja en marxa. Els responsables de l’aeroport asseguren que aquest estiu suposarà un canvi de tendència: s’incrementen les destinacions (de 38 a 54), el nombre de companyies (de nou a tretze) i es posen a la venda un 25% més de seients que el 2016.

  L’Aeroport de Girona ha tancat, novament, amb registres negatius. Durant el mes de març, han passat per la terminal de Vilobí d’Onyar (Selva) un total de 63.805 viatgers, un 16,9% menys que fa un any. La tònica de tot el 2017, de fet, ha estat a la baixa. Així ho certifiquen les dades d’Aena: durant els tres primers mesos de l’any han fet servir l’aeroport 144.099 usuaris, un 18% menys que fa un any.

  Aquesta situació també es deixa notar en les operacions. Durant el mes de març, es van fer 1.115 aterratges i enlairaments (suposa un lleuger increment del 0,5%) però en l’acumulat del primer trimestre la xifra és negativa: 2.780 moviments (-1,5%). Pel que fa a les mercaderies, s’han transportat 3.070 quilos durant el tercer mes de l’any, un 2,8% menys que fa un any.

  En anys rècord com el 2008, s’havien arribat a traslladar des de Girona 446.693 viatgers en un mes de març. Això suposa set cops més trànsit de viatgers que en l’actualitat. De fet, l’any 2004 –quan Ryanair va establir la base a l’aeroport- ja s’havien arribat a transportar 203.293 persones des de Vilobí d’Onyar.

  Pendents de l’efecte de la temporada d’estiu
  El mes de març suposa donar per tancada la temporada d’hivern, la mes dura a l’aeroport en els darrers anys. Des del darrer cap de setmana de març, l’aeroport oficialment estrena la programació d’estiu.

  Per a aquest any, s’oferiran un total de 54 destinacions (l’any passat eren 38) i Ryanair es manté com la companyia insígnia de l’aeroport amb 39 destinacions (deu més que l’any passat).

  No obstant això, hi ha una diversificació major de companyies, que passen de nou a tretze. Les aerolínies, a més, posen a la venda un 25% més de seients que la temporada passada. Per tot plegat, el director de l’aeroport, Lluís Sala, parlava de “canvi de tendència”. Una previsió que caldrà veure si es certifica en les dades estadístiques dels mesos que vindran. L’any passat, per exemple, el mes d’abril es va tancar amb 140.128 viatgers, un 17,3% menys que el 2015