Continua la calor intensa fins dissabte

Les masses d’aire nord-africanes han viatjat cap al nord i estan donant bastant de joc. Si els vents són marítims, els termòmetres queden relativament frenats, però si a l’onada de calor li afegim vents de terra, procedents de l’interior, arriben a la costa o prelitoral reescalfats.

Alguns exemples en els pròxims dies: avui Bilbao vent de nord-est i 24°C, demà sud i 40°C. Múrcia avui llevant i 35°C i el dissabte sud i 42°C. Huelva avui sud i 32°C i el dissabte nord-oest i 40°C. A la Costa catalana i concretament a Barcelona seria el vent de ponent el causant d’una temperatura exagerada, sembla que de moment no apareixerà, tot i que divendres pot ser un dia tòrrid a gran part de Catalunya.

Les borrasques volen allunyar-se cap a latituds més altes, cap a Escandinàvia, permetent que les calors mediterrànies, a partir de demà, avancin cap a França, Anglaterra, Alemanya, Dinamarca i sud d’Escandinàvia. París avui uns 25 ° C i el divendres 36 ° C, però aquest forta calor durarà poc. A Espanya continuarà la calor, alguna tempesta a la tarda a la Ibèrica, sud d’Aragó i poca cosa més. Dissabte descens de la temperatura al Cantàbric, ampliant-se a la resta de la meitat nord diumenge.