Constantí aprova la renovació de l’Avinguda Onze de Setembre i els carrers del seu entorn

  La proposta preveu destinar més de 3 milions d’euros a un gran Pla d’inversions per aquest any 2017

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’aprovació d’una modificació de crèdit amb un suplement que s’afegeix als pressupostos del 2017 com a pla d’inversions, va ser un dels punts centrals del Ple Ordinari que es va celebrar aquest dijous 18 de maig a l’Ajuntament de Constantí. La proposta preveu destinar més de 3 milions d’euros a un gran Pla d’inversions per aquest any 2017, a partir dels romanents positius de tresoreria procedents dels darrers exercicis econòmics. Aquest punt va ser aprovat després d’una ajustada votació on finalment el vot de qualitat de l’alcalde va resultar decisiu.

  Precisament, una d’aquestes inversions que s’executaran durant aquest any és la del projecte de les obres de renovació de la pavimentació i els serveis de l’Avinguda Onze de Setembre i els carrers Centcelles, Antonio Machado i Jaume I. El projecte té com a principal objectiu la substitució dels col·lectors d’aigua dels citats carrers, que es troben en molt mal estat, així com el paviment que es troba en un avançat estat de deteriorament.

  El projecte comportarà la substitució de la xarxa d’aigües residuals i la introducció d’una xarxa d’aigües pluvials, així com la substitució del paviment actual de la vorera central de l’Avinguda amb noves vorades, nou enjardinament i substitució de l’arbrat existent. A les voreres laterals es repararan puntualment les zones malmeses, amb nou fressat i asfalt dels vials i es realitzarà la formació de guals d’entrada i sortida de vehicles.

  Per altra banda, a la Plaça del Monument a Rafael de Casanova es millorarà el disseny de tot l’entorn al monument. Les obres contemplen també la millora dels terrenys que donen accés a la piscina municipal (darrera l’escola Mossèn Ramon Bergadà), que s’adequarà com a pàrquing a l’aire lliure, aprofitant els 2 accessos per a que sigui un d’entrada i l’altre de sortida, fressant tota la superfície amb les restes del material dels carrers afectats al projecte.

  Les obres del projecte tenen un pressupost d’execució material de 880.232 €uros

  En aquest pla d’inversions de més de 3 milions d’€uros es contemplen també altres obres de millora a carrers i a la via pública. En aquest sentit, es preveuen les obres al carrer Pallaresos i a la plaça del Castell. També es preveu una partida de 10.000 €uros per a treballs de supressió de barreres arquitectòniques a diversos carrers, i una altra de 5.157 €uros per l’arranjament de camins rurals del terme.

  En relació a la millora i inversions en els equipaments municipals, preveuen obres de millora a les escoles públiques, obres de remodelació al Pavelló Poliesportiu, millores en els edificis dels equipaments, i una partida per a noves instal·lacions esportives, per tal de construir un parc de street workout, i una pista Polivalent que s’instal·larà al carrer Reus

  I en un altre apartat, el de les millores en els serveis municipals, s’inclouen les obres del Pou Pastolí, i la renovació d’aigües al Grup Centcelles.

  En el mencionat pla d’inversions també es preveu una partida de 50.000 euros per la instal·lació de càmeres de seguretat, i 31.319,75 euros per a la millora de la connexió entre les diverses seus dels serveis de l’Ajuntament.

  D’altra banda, el Ple també va aprovar les bases reguladores del projecte “Constantí, posa’t bonic” per subvencionar la rehabilitació de façanes de tot el municipi, i l’adhesió a l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica adjudicat pel Consorci Català pel Desenvolupament Local.