Els consellers del PDeCAT voten en contra dels comptes de l’EMU de 2017 i en demanen el concurs voluntari

    Consideren que les taxacions dels actius de l'empresa que es van fer al 2015 ja no tenen validesa

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Els membres del consell d’administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida (EMU) nomenats pel grup municipal del PDeCAT  han votat en contra dels Comptes anuals corresponents a l’exercici del 2017 i han sol·licitat a la presidència de l’empresa que se sotmetès a votació l’inici del procediment concursal de la societat amb caràcter voluntari, donada la seva insolvència. Els dos plantejaments s’han fet en el marc de la reunió d’avui del consell d’administració de l’EMU.

    Respecte al vot contrari als comptes del 2017, els consellers destaquen que les taxacions d’actius de l’empresa que es van fer a finals de 2015 ja no tenen validesa pel fet d’haver trascorregut més de sis mesos des que es van fer. El vot ha estat contrari, seguint la línia dels últims exercicis, entenent que el valor de les existències que figura als balanços -que representen un 80% del valor de l’empresa-, no recull la realitat de la situació.

    D’altra banda, es fa notar que el mateix auditor dels comptes disposa un apartat al seu informe on expressa dubtes sobre la capacitat de la societat per continuar en funcionament. Diu que l’empresa no és capaç de generar els recursos escaients per cobrir les necessitats financeres produïdes pel diferencial entre els recursos generats i les obligacions que se’n deriven. Davant aquesta falta de viabilitat de l’empresa, els consellers en representació del PDeCAT han demanat al consell d’administració que acordés iniciar el procés de concurs voluntari de creditors. S’ha sol·licitat a la presidència que se sotmetès a votació aquesta qüestió, que no ha estat atesa.