La conselleria d’Espais Públics canvia els fanals oxidats de la ciutat

  En marxa l’execució d’un Pla de Millora de l’Enllumenat que substitueix 285 punts de llum erosionats

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Tarragona està executant la segona fase de substitució de fanals oxidats que hi ha a la ciutat. Durant aquest primer semestre d’any, la conselleria d’Espais Públics haurà canviat 285 punts de llum erosionats bàsicament pels orins dels gossos. Aquesta actuació forma part del Pla de Millora de l’Enllumenat, que consisteix tant en la substitució de fanals que han quedat obsolets i no compleixen amb la normativa de contaminació lumínica, com els punts de llum que presenten problemes de seguretat per l’erosió provocada pels orins dels gossos.

  El primer dels carrers on s’està actuant és al del Mar, a continuació es canviaran els del carrer Vapor, Castellarnau, per continuar cap a Francesc Bastos i s’acabarà a Ramon i Cajal, on hi ha 124 punts de llum per canviar. El cost total d’aquesta inversió de millora és de 335.228,93 euros.

  “Al mes de juny ja estaran canviats el gran gruix de fanals oxidats de la ciutat”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín. I afegeix: “Primer vam començar per canviar a tecnologia led els fanals que tenien tecnologia obsoleta, com el vapor de mercuri i, així també reduirem el consum i aconseguirem ser més respectuosos amb el medi ambient. Ara continuem les millores amb aquest canvi de fanals erosionats per altres amb pintures més resistents”.

  Cala Romana, ja està a punt de finalitzar

  També dins aquest Pla de Millora s’han substituït les 218 llumeneres de vapor de mercuri de Cala Romana i ens els propers dies es procedirà al repintat dels suports i a la finalització de les obres”, per a que no es pensin que ja està del tot acabat.

  La conselleria d’Espais Públics continua amb la campanya de substitució de làmpades de vapor de mercuri d’alta pressió per altres tecnologies més eficients i que compleixin amb la normativa vigent de protecció contra la contaminació lumínica. Per aquest motiu ja s’han substituït les 218 llumeneres de vapor de mercuri de Cala Romana per llumeneres amb tecnologia LED.