Conferència “Els Bofarull, uns burgesos ennoblits”, aquest dilluns a l’Arxiu de Reus

    L’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen aquest mes d’octubre el cicle de conferències “Els Bofarull de Reus”, que permet aprofundir en el coneixement i la trajectòria de la nissaga dels Bofarull, entre els quals hi hagué el director de l’Arxiu de la Corona d’Aragó entre 1814 i 1849, Pròsper de Bofarull. Aquest dilluns 8 d’octubre, a les 19:00 h a l’Arxiu de Reus, el cicle ofereix la conferència “Els Bofarull, uns burgesos ennoblits”, a càrrec de Salvador J. Rovira i Gómez, que és doctor en Història, especialitzat en nobiliària i heràldica i ha estat professor emèrit d’Història Moderna a la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili.

    La sessió inaugural del cicle es va fer el 2 d’octubre a càrrec de l’actual director de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, Carlos López, qui va parlar de “Don Pròsper de Bofarull, arxiver de la Corona d’Aragó (1814-1849)”, en un acte al Palau Bofarull.

    El cicle es tancarà el dia 16 d’octubre, a les 19:00 h a l’Arxiu de Reus, amb la conferència “Reus a l’època dels Bofarull. Participació de la nissaga al servei de la comunitat”, a càrrec del doctor en Història Josep Fàbregas Roig. Fàbregas és doctor en Història per la URV, professor d’Història Moderna a la mateixa universitat i coordinador a Reus del Campus Extens de la URV.