Concurs per triar el cartell oficial del XX Open Internacional d’Escacs

    El concurs va dirigit a qualsevol artista que ho desitgi, tot i que només s’acceptarà una obra per participant

    El Club d’Escacs Torredembarra celebra enguany el XX Aniversari de l’Open Internacional d’Escacs, una efemèride que no volen deixar passar i que per aquest motiu duran a terme diferents activitats. La primera l’han presentada avui: el Concurs de Cartells d’aquest XX Open Internacional, també s’està preparant un llibre i altres activitats que s’aniran donant a conèixer.
    El concurs va dirigit a qualsevol artista que ho desitgi, tot i que només s’acceptarà una obra per participant. La tècnica és lliure i es pot utilitzar qualsevol tipus de tècnica sempre que s’adapti al format DIN-A3. El tema del concurs és “Els Escacs”. Es valoraran especialment les obres que reflecteixin el joc dels escacs i la seva harmonia, mitjançant qualsevol element típic que identifiqui el joc en el seu conjunt i algun element representatiu de Torredembarra. Hi haurà un premi de 150 euros per a l’obra guanyadora. El jurat estarà format per persones reconegudes en el camp de les arts i vinculades al territori: Nil Bartolozzi, Jordi Macer, Paula Baumann i Jordi Roig. El termini per a participar-hi  serà del 2 al 20 de maig. Es durà a terme una exposició amb els treballs presentats.
    Aquest matí, 26 d’abril, s’ha dut a terme la presentació del concurs i el president del Club d’Escacs Torredembarra, Gabriel Comes, ha destacat que pocs clubs de Catalunya tenen una trajectòria tan llarga en la realització d’opens internacionals i ha agraït a l’Ajuntament de Torredembarra en el suport tot aquest temps. Jordi Salvat, director de l’Open, ha estat l’encarregat de presentar els detalls tècnics del concurs. També hi ha estat present el regidor d’Esport, Raúl García, que ha ressaltat la tasca de divulgació dels escacs que du a terme l’entitat i el gran ressò dels esdeveniments esportius que organitza el club.