Concedits els 100.000 euros del Fons Específic a 13 entitats de les comarques de Lleida

  El procediment s'ha portat a terme amb 3 mesos, durant els quals s'han publicat les bases, s'han rebut les sol·licituds, se n'ha fet la revisió administrativa i s'ha efectuat el pagament

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  S’ha fet pública la resolució definitiva de la Convocatòria del Fons Específic per a entitats de les comarques de Lleida. En total s’han distribuït 100.000€ entre 13 entitats beneficiàries de les comarques lleidatanes, dedicades a la lluita i la defensa dels drets humans, la pau i el desenvolupament. El Fons ha servit per finançar 3 tipus d’accions a les entitats: recursos humans, formació del personal i del voluntariat i activitats de sensibilització i educació per al desenvolupament.

  Mentre que en la primera experiència, al 2016, 7 entitats lleidatanes van resultar beneficiàries, aquest cop en són 13 (com podeu consultar aquí): Fundació Pagesos Solidaris, Associació Veïns del Món Solidaris, Associació Alpicat Solidari, Associació Lleida pels Refugiats, Associació d’Amics de la Unesco de Lleida, Fundació Privada Lleida Solidària, Associació LIKA, Fundació Ferreruela Sanfeliu, Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, Associació Antisida de Lleida, Associació Grup Cultural Garrigues (Garrigues Cooperació), Associació Catalana per al Desenvolupament i la Cooperació Lleida.cat i el Centro Latinoamericano de Lleida.

  El Fons Específic dota de recursos a les organitzacions lleidatanes per enfortir la seva estructura, formar el seu personal treballador i voluntari, i per fer activitats de sensibilització i educació per al desenvolupament que reverteixin a les terres de ponent. Representa un valor afegit en un escenari de polítiques i pressupostos públics mínims en l’àmbit de la cooperació i els Drets Humans a les comarques de Lleida.

  Pel que fa a la gestió del Fons, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, va signar un conveni de col·laboració amb l’ACCD i s’encarrega tan de les tasques administratives com de fer el seguiment tècnic i econòmic de l’execució dels projectes presentats per les organitzacions lleidatanes juntament amb una auditoria externa que durà a terme la rendició de comptes.

  A més, des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida posem en valor que aquest Fons aporta vitalitat al sector tenint en compte l’escenari de mínims pressupostaris històrics per part de les administracions locals de la demarcació de Lleida en l’àmbit de la Cooperació, Pau i Drets Humans, així com la seva agilitat en la gestió des del moment de la Convocatòria.