Els comerciants de Vilanova alerten que la liberalització horària i el nou polígon “atempten” contra el model de ciutat

    La principal associació del sector retreu la manca d'un procés participatiu entorn les dues qüestions

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    L’associació de comerciants Viu Comerç –la principal del sector- ha alertat que la liberalització horària i el nou polígon de grans botigues a Masia d’en Barreres “són un atemptat contra el model actual de comerç a Vilanova i la Geltrú”. L’entitat ha difós un comunicat on critica la doble aprovació del Ple de dilluns entorn aquestes qüestions, i retreu al govern municipal la manca de temps per debatre la idoneïtat d’ampliar els horaris comercials als polígons i de facilitar la construcció del nou parc comercial. Viu Comerç lamenta que el govern no hagi convocat un procés participatiu sobre aquests dos temes i acusa els grups municipals d’haver prioritzat el tacticisme polític per davant de la perspectiva comercial de la ciutat. “Ens sentim enganyats, no escoltats i ignorats”, conclouen els comerciants.
    Les crítiques de Viu Comerç se sumen a les que recentment han expressat els sindicats CCOO i UGT, que han advertit que el comerç del centre “perillarà” si els polígons comercials tenen permís per obrir els diumenges i festius, alhora que han posat en dubte la qualitat dels llocs de treball que es crearan a les botigues de Masia d’en Barreres.

    En canvi, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) s’ha mostrat més equidistant. Si bé ha aplaudit la inversió d’un promotor privat per construir un nou parc comercial i la sol•licitud per liberalitzar els horaris als polígons, la patronal ha emplaçat l’Ajuntament a adoptar mesures per evitar una fuga de compradors dels establiments del centre.