Comencen les obres de la urbanització de la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú

    Els treballs tenen un cost de 870.000 euros i s'allargaran uns quatre mesos

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat la urbanització de la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú, que ha de convertir aquesta zona de ribera en un espai per a activitats ciutadanes i incorporar noves zones de passeig entre les instal·lacions portuàries i la vila. Les obres tenen un cost de 870.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos. El projecte va sortir a licitació el passat mes de setembre. A la plaça es construiran parterres i s’hi plantaran espècies arbòries autòctones i palmeres. També s’instal·larà nou mobiliari urbà, seguint els criteris del passeig del Carme. L’espai es dotarà de lluminàries LED per augmentar l’estalvi energètic. Els paviments s’instal·laran seguint les recomanacions del projecte guanyador del concurs d’idees.
    L’Administració portuària i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han treballat mesos per adequar la proposta guanyadora del concurs d’idees, amb tres objectius: urbanitzar la plaça del Port, mantenir la visibilitat del mar des del passeig Marítim i integrar el nou espai al front portuari. La urbanització de la plaça es fa a un sol nivell. Així, es construiran dues grades contínues a primera línia de mar per delimitar la plaça i mantenir la visibilitat del mar des del passeig. També s’ha de crear un nou pas de vianants per connectar la plaça del Port amb la rambla de la Pau i donar continuïtat a la façana portuària.

    Pel que fa a l’edificabilitat, el volum edificable es concentra a la zona que actualment ja està edificada. A més, s’eliminen les barreres entre el port i la ciutat i es millora la relació entre els edificis existents i les oficines portuàries.