Comencen les obres de millora de la jardineria en diferents espais de la ciutat

  L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Via Pública, ha iniciat els projectes d’inversió de la millora de la jardineria en diferents indrets de la ciutat. Es tracta de l’enjardinament de la vorera est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Argentina, i de la remodelació i millora de la zona verda entre la plaça de la Sagrada Família i el carrer de Girona.

  Els dos projectes formen part del contracte d’obres de diverses actuacions de jardineria a la ciutat de Reus que l’Ajuntament ha adjudicat per un import total de 94.235,71 euros.

  Enjardinament de la vorera est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Argentina.
  Adjudicat a Q Verd XXI Jardiners per un import 28.327,51 euros (IVA inclòs). L’actuació ha de millorar la vorera de la zona est de la rotonda que dona accés al Tecnoparc des de l’avinguda de Tarragona. Actualment ja estan enjardinades la coca central de la rotonda i les voreres i espais lliures que donen entrada al polígon, i queda sense cap ordenació la vorera est. L’actuació que es portarà a terme defineix tres espais: una tanca vegetal al perimetre est de rotonda, l’enjardinement del talús al tomb de sortida de la rotonda, i la plantació de magnòlies, baladres i sembrat a la recta de sortida de la rotonda. El projecte també preveu la instal·lació del sistema de reg.

  La inversió forma part del projecte d’enjardinament de les entrades de la ciutat, amb l’objectiu d’oferir una bona imatge als visitants. Els treballs, a més d’enjardinar les rotondes que regulen el trànsit, tenen en compte els espais adjacents que formen part del paisatge urbà.

  Remodelació i millora de la zona verda entre la plaça de la Sagrada Família i el carrer de Girona
  Adjudicat a L’Agulla construcció i serveis de paisatge SL, per un import de 22.153,31 euros (IVA inclòs). El projecte preveu el manteniment de l’actual vegetació en aquesta zona verda del barri Gaudí i la plantació de nou enjardinament. Es reposaran arbustos morts o en mal estat per subjectar els taulssos abocats al carrer de Girona i a l’avinguda del Lleó. La resta del perimetre es completarà amb graves i una zona de sembra. Al centre de l’espai s’hi plantaran moreres, i es contruirà una jardinera per protegir un garrofer ja existent. El projecte també preveu la creació d’un sistema de drenatge per evacuar l’aigua de la zona de jocs, i l a instal·lació d’un nou sistema de reg.

  L’enjardinament d’aquesta zona es va fer l’any 2010. Amb el pas del temps i l’ús intensiu, presenta l’envelliment normal en els espais públics urbans amb una alta utilització. El sistema de rec obsolet ha causat la desaparició de gran part de la vegetació. I el vandalisme ha malmès la vegetació arbustiva.

  Plantació de 100 arbres
  Els altres dos projectes inclosos en el contracte d’obres de diverses actuacions de jardineria a la ciutat s’executaran a la tardor, amb condicions climatològiques més favorables a la tipologia de treballs que s’han de realitzar.

  Plantació de 100 arbres en diversos carrers de la ciutat de Reus, adjudicat a Immobles Shopping 2018 SL, per un import de 35.116,01 (IVA inclòs).
  Enjardinament i remodelació del Parc Juroca Fase I. adjudicat a Immobles Shopping 2018 SL, per un import de 8.638,88 (IVA inclòs).