Comencen les negociacions per modificar l’ordenança de terrasses a Barcelona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Govern municipal i el Gremi de Restauradors de Barcelona anuncien l’inici del procés per consensuar la futura modificació de l’ordenança de terrasses. Ja s’han començat a fer reunions amb els grups polítics per arribar a un consens abans de l’estiu i poder canviar la normativa vigent abans de finals d’any.

  L’única solució als problemes que planteja la normativa vigent sobre terrasses és arribar a un consens que permeti modificar l’ordenança que les regula. Així ho han manifestat avui el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, després d’una reunió que marca l’inici d’un període de negociacions per assolir un acord de ciutat.

  El Govern municipal considera necessari que la millora de la normativa vigent tingui el suport del màxim nombre de grups polítics, segons ha dit Collboni. De fet, ja fa mesos que el Govern treballa amb diversos grups per cercar el màxim consens possible i analitzar quines són les modificacions que es poden introduir a l’ordenança de terrasses. L’objectiu de les negociacions, segons ha explicat el tinent d’alcaldia, és arribar a un acord polític abans de l’estiu i modificar la normativa vigent abans de finals d’any.

  “Necessitem una ordenança més senzilla, més flexible i més adaptada a la realitat de Barcelona”, ha afirmat Collboni, que ha insistit també en la necessitat de modificar la normativa actual per “fer possible la convivència en l’espai públic, afavorir el desenvolupament de l’activitat econòmica i donar seguretat jurídica”. Segons ha dit el tinent d’alcaldia, la futura normativa ha de tenir una continuïtat en el temps i ha de ser útil més enllà d’aquest mandat.

  L’objectiu final de tot aquest procés, segons ha expressat Collboni, és “valorar i preservar aquest bé bàsic de la ciutat que és l’espai públic, que és propietat dels ciutadans i ciutadanes i que el Govern municipal ha d’administrar amb esperit de convivència”. Segons dades aportades pel Gremi de Restauradors, els principals usuaris de les terrasses són els ciutadans de Barcelona, que arriben a un 85%.