Comença la segona fase de remodelació de la plaça de Catalunya

  Aquest segon tram afecta l’entorn del monument a Joaquim M. Bartrina

  Aquest matí s’ha presentat l’inici de la segona fase de les obres de remodelació i millora de la plaça de Catalunya. El projecte afecta l’entorn del monument a Joaquim M. Bartrina. Els treballs consistiran en la renovació i la millora de la distribució de l’espai públic. La finalitat del projecte és potenciar el paper dels vianants a la plaça.

  Les obres es van adjudicar a l’agost a l’empresa Agrovial SA per un import de 145.777,81 euros. Aquesta segona fase renovarà el paviment i el mobiliari urbà de la plaça. Els elements que s’incorporin de nou mantindran l’estètica i característiques tècniques de les obres ja realitzades. Les voreres i la zona de la plaça es pavimentaran amb pedra natural de diferents tipus i formats, sempre damunt una base de formigó. Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran pilones fixes i mòbils per evitar l’aparcament descontrolat de vehicles i regular el seu pas.

  Segons el calendari previst, les obres de remodelació haurien d’estar acabades durant la primera quinzena de febrer. Tal com ha comentat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ara s’està projectant les obres de millora al carreró de la Puríssima Sang, que formarien part d’una tercera fase per millorar la plaça de Catalunya.

  Imatge de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d'Urbanisme, Marc Arza
  Imatge de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Urbanisme, Marc Arza

  A la roda de premsa han assistit Carles Pellicer, alcalde de Reus, Marc Arza, regidor d’Urbanisme; i Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública.

  Primera fase, l’any 2015
  La primera fase dels treballs de remodelació parcial de la plaça de Catalunya, així com la senyalització de les restes de la muralla medieval que van quedar al descobert arran de les obres, es van acabar el mes de juliol de l’any passat. L’objectiu de l’obra va ser donar protagonisme als vianants per sobre dels vehicles; amb voreres més amples i a un sol nivell que permetin donar continuïtat al tomb de ravals, i que es pugui passejar sense interrupció entre el raval del Pallol i el raval de Santa Anna. En aquesta mateixa línia de disseny cal emmarcar les millores de la segona fase de la plaça.