Comença el Festival REC 2018 amb la projecció de la darrera pel·lícula d’Emir Kusturica

  La pel·lícula s’emmarca dins del cicle RECvolucions que el festival proposa per a reflexionar sobre el 50 aniversari del Maig del ‘68

  El Teatre Metropol ha acollit, aquest dissabte 1 de desembre, la inauguració del Festival REC 2018, un acte que ha comptat amb l’exclusiva de poder projectar, en estrena absoluta al conjunt de l’Estat espanyol, de la última pel·lícula d’Emir Kusturica, titulada EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA. Després que prop de mig miler d’espectadors ja hagin omplert, durant la primera jornada de MiniREC d’aquest dissabte al Teatret del Serrallo, la cerimònia inaugural marca l’inici efectiu a nou dies de cinema.

  El documental que s’ha mostrat en la cita d’aquest dissabte a la nit al Teatre Metropol presenta la figura José Alberto «Pepe» Mujica Cordano, agricultor i polític uruguaià i senador pel Front Ampli, que va ser el 40è president de la República entre 2010 i 2015 en guanyar les eleccions presidencials del 2009. Un president que va trencar motlles pel seu carisma especial, i es va convertir en un fenomen global pel seu estil de vida humil i les seves propostes de caire social i humà.

  Amb aquest acte, el Festival REC 2018 engega de manera oficial una programació que es podrà viure -de l’1 al 9 de desembre- a diferents espais de la ciutat. Durant aquest cap de setmana, el públic serà el gran protagonista de les projeccions emmarcades dins dels cicles MiniREC i Sessions Vermut, que es durant a terme al Teatret del Serrallo i que s’allargaran durant tota la jornada de demà diumenge.

  Més informacio sobre la pel·lícula inagural del Festival REC 2018: EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA

  Aclamat en dues ocasions com a guanyador de la Palma d’Or a Cannes, el director Emir Kusturica, s’asseu a la taula amb José Mújica, expresident de l’Uruguai. Acompanyats també de la dona d’en Pepe, crucial durant tota la seva vida, prenen mate, visiten el seu hort i departeixen sobre el sentit de la vida des d’una perspectiva política, filosòfica, estètica, i fins i tot poètica. També els visiten antics col·legues, i comparteixen moments de la seva vida actual, mentre anem coneixent l’home que va sorprendre el món pels seus valors i va esdevenir tot un fenomen i referent.

  El documental recorre diferents moments en la vida de Mújica, fent un retrat amable d’un home humil que va esdevenir president de l’Uruguai mentre es mantenia fidel a les seves creences alhora que empentava i alenava el canvi. Encara orgullós del seu passat com a activista polític i guerriller (el que li va valdre 12 anys de presó), se’ns presenta a “El Pepe” com un líder global iconoclasta que encara s’atreveix a somiar amb un món millor.

  “Impressionat per ell i el seu treball, i celebrant la utopia i la virtut, vaig fer aquest film”. Emir Kusturica.

  La pel·lícula va ser estrenada mundialment a la Mostra de Venezia, on va rebre el Premi CICT-UNESCO, i s’estrena a l’Estat espanyol en el marc del Festival REC.

  El film que s’endinsa en el concepte de revolució, un dels temes que planteja el Festival REC 2018

  La pel·lícula EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA, que es podrà veure fora de concurs, encaixa plenament en el festival d’enguany, ja que s’inclou també en la línia del cicle RECvolucions, que inclou pel·lícules que recullen una reflexió sobre l’esperit revolucionari en l’actualitat, 50 anys després d’un dels fets fonamentals del segle XX, com és el Maig del 68, una revolta que va mostrar les ‘costures’ d’un sistema que semblava intocable. La renovació de l’Humanisme i la presa de consciència que els gests de cada persona podien canviar l’entorn van ser grans aportacions del moviment desencadenat aquell mes de maig.

  Per aquest motiu, enguany es presenta dins del festival, el cicle RECvolucions, que durant els dies del festival -de l’1 al 9 de desembre- inclourà les projeccions de M.I.A i COMANDANTE ARIAN (de la directora tarragonina Alba Sotorra) films que ajuden a completar el quadre sempre difós d’una realitat en canvi constant.

  Una cita amb estrenes a l’Estat espanyol i a Catalunya

  El festival, que des de fa anys premia les millors Opera Prima de l’escena internacional, projectarà enguany, en estrena absoluta a l’Estat espanyol els films; I HOPE YOU’LL DIE NEXT TIME :-), SONGS IN THE SUN, WHAT HAVE WE DONE TO DESERVE THIS?, LITTLE TICKLES (LES CHATOUILLES), THE HEART i EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA, que es projectarà durant la inauguració del festival REC 2018.

  A més a mes, en el marc del festival d’enguany també es projectaran estrenes en l’àmbit de Catalunya. Aquest és el cas de LAS HEREDERAS, YOUNG & BEAUTIFUL, LA CAMARISTA i RUBEN BRANDT, COLLECTOR.

  A banda de les proopostes que integren els programes Opera Prima i RECvolucions, el Festival REC 2018 també reuneix projeccions especials i propostes com CON EL VIENTO, THE GUILTY, TRINTA LUMES, VIAJE AL CUERTTO DE UNA MADRE.

  Finalment, dins del cicle MiniREC, que es duu a terme aquest primer cap de setmana, preveu les següents pel·lícules familiars; MIRAI, MI HERMANA PEQUEÑA, SUPA MODO, GIRL IN FIGHT, THE BREADWINNER i SANTA CLAUS & CIA.