Collboni s’estrena com a alcalde a la missa de la Mercè i al seguici d’autoritats

La cerimònia ha comptat amb la presència de Trias, Maragall i Gonzalo de Oro i les absències de Colau i Sirera

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha estrenat com a alcalde a la tradicional missa de la Mercè i al seguici d’autoritats fins al consistori. La cerimònia solemne a la basílica de la Mercè i el recorregut pels carrers Ample, del Regomir i Ciutat ha comptat amb la presència dels líders municipals Xavier Trias (TriasxBCN), Ernest Maragall (ERC) i Gonzalo de Oro (Vox), però l’absència d’Ada Colau (Barcelona en Comú) i Daniel Sirera (PP), aquest últim per la seva assistència a Madrid en la manifestació contra l’amnistia. L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha estat l’encarregat de presidir l’homilia i ha fet una crida als polítics “a treballar pel bé comú” abans que pel “bé personal, de grup o de partit”.

“Per què hem d’estar enfrontats? Per què no treballem tots pel bé comú i no pel bé personal o del grup, partit o estament al qual pertanyem?”, ha qüestionat en veu alta Omella. “Per què veiem de vegades els pobres o immigrants com a rivals que venen a desestabilitzar-nos i alterar la pau?”, ha continuat l’arquebisbe de Barcelona, que en acabar la cerimònia ha sortit a la plaça de la Mercè per saludar els fidels i beneir algun assistent. A continuació, els representants de la corporació municipal –que enguany han recuperat la banda vermella- han començat la caminada d’uns 600 metres entre la Mercè i l’Ajuntament de Barcelona, acompanyats pels músics de la banda municipal.

Collboni ha estat flanquejat per Xavier Trias i Ernest Maragall, i també ha estat acompanyat dels quatre tinents d’alcaldia: Laia Bonet, Maria Eugènia Gay, Albert Batlle i Jordi Valls. Un cop a l’Ajuntament de Barcelona, el batlle i els regidors han seguit des del balcó el matí de festa major i la diada castellera de les colles locals. Els Castellers de Barcelona, els de Sants, els de la Vila de Gràcia, els de Poble-sec, els de la Sagrada Família, els de la Jove de Barcelona, els de Sarrià i els de la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample han portat a la plaça de Sant Jaume les seves construccions de sis, set i vuit pisos.