Colau suspèn el ple per “la situació excepcional” i aparca el debat del tramvia per “no escenificar baralles”

  L'alcaldessa assegura que ha vist "coses que no havia vist mai com tot un grup plorant" en referència a ERC i el PP l'acusa d'un "cop d'estat municipal"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El plenari del mes de març de Barcelona ha acabat de forma inesperada quan l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha decidit suspendre el plenari per “la situació excepcional” en referència a la decisió de Marta Rovira de marxar a l’exili. Colau ha assegurat que la decisió ha arribat després de veure “coses que mai abans havia vist com tot un grup plorant”, en referència als regidors d’ERC. L’alcaldessa ha arribat a la conclusió de la suspensió del ple després de les reaccions de l’oposició quan ha decidit retirar el debat del tramvia perquè “avui no és el dia d’escenificar baralles”. Ciutadans i PP han estat els més crítics amb la decisió i Alberto Fernández Díaz ha acusat a l’alcaldessa de provocar “un cop d’estat municipal”.
  To i que Colau ja ha havia mostrat el seu “afecte” al grup d’ERC durant la primera hora del ple, no ha estat fins a quarts d’una, en el moment de debatre l’aprovació del protocol per unir les dues línies del tramvia, que l’alcaldessa ha decidit retirar el punt de l’ordre del dia. En aquell moment, l’oposició ja ha mostrat la seva disconformitat amb la decisió de l’alcaldessa.

  De fet, Xavier Trias ha assegurat que amb la retirada del punt del tramvia, el seu grup també retirava totes les propostes del plenari perquè havia “perdut tot el sentit”. En la mateixa posició hi havia el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, qui ha avisat que arribat el punt d’impuls i control s’abstindria de participar en els debats.

  Davant d’aquesta situació, abans d’arribar a la una, Ada Colau ha optat per suspendre el plenari, ja que no es podia “desenvolupar amb normalitat” la sessió ordinària. Davant d’aquesta opció, el regidor republicà Jordi Coronas ha assegurat que la voluntat “era seguir treballant” però que ja no tenia “sentit” seguir debatent.

  Més crítics han estat Cs, PP i PSC. De fet, el president del grup socialista, Jaume Collboni, ha titllat de “falta de respecte als ciutadans” i als “regidors” del plenari la suspensió del ple tenint en compte que “el grup d’ERC ha demanat seguir treballant”. Mejías ha lamentat que la decisió de Colau “endarrereix decisions i provoca encara més inseguretat”.

  El Grup Demòcrata i la CUP també ha celebrat la decisió presa per l’alcaldessa i la portaveu de la CUP, Maria José Lecha, ha assegurat que el plenari podia continuar en un altre moment i ha coincidit amb Trias afirmant que havia “deixat de tenir sentit des del moment en què coincidia” amb la situació judicial de Madrid.

  Posteriorment, s’ha celebrat una Junta de portaveus en què s’ha acordat celebrar el plenari el dimarts 10 d’abril, en què es farà una sessió extraordinària per votar les preguntes de la multiconsulta i el protocol del tramvia i posteriorment es reprendrà la sessió ordinària d’avui a partir de la part d’impuls i control.