Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El CNL impulsa «Canta amb el cor», una coral per practicar el català

Avatar photo

Amb aquesta iniciativa el CNL col·labora en la celebració de Reus, Ciutat de la Música

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha ideat un nou projecte amb l’objectiu de constituir un grup de persones que practiquin i millorin l’expressió en llengua catalana a partir del treball de cant coral i de la relació personal entre els seus membres.

Els destinataris de “Canta amb el cor” són alumnes dels cursos de català per a adults que parlen en català o que n’estan aprenent, participants en el Voluntariat per la llengua i altres persones interessades, i , i s’hi poden inscriure emplenant el formulari del web del CNL o trucant al número 977 12 88 61,

Es farà treball individual i grupal d’aprenentatge dels textos i de les cançons (interpretació, tècnica vocal, significat, pronúncia, …), i s’afavorirà la pràctica de la comunicació en llengua catalana.

Les persones participants es trobaran els divendres de 19 a 20.30 al CNL per assajar en grup amb el cantant i director de cor Marc Guerris.

L’Orfeó Reusenc, amb cent anys d’experiència, apadrinarà aquesta nova coral i facilitarà que alguns dels assajos del grup siguin conjunts.

El resultat de tot aquest treball es materialitzarà en un concert que es farà al teatre de l’Orfeó Reusenc a primers de juliol, i que es farà coincidir amb l’acte de final dels cursos de català del CNL. La coral Canta amb el cor interpretarà diverses cançons de diferents estils en solitari i acabarà amb una actuació conjunta amb els cantaires de l’Orfeó Reusenc.

Amb aquesta iniciativa l’Orfeó, que té entre els seus objectius difondre la cultura i també la llengua catalana, fa la seva contribució a l’Any Pompeu Fabra, i el CNL col·labora en la celebració de Reus, Ciutat de la Música amb una proposta de caràcter transversal.

Segons M. Dolors Sardà, presidenta del CNL i regidora d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, “el projecte recorda el Desdezero, una experiència similar del curs 2013-2014 en què un grup format per persones catalanoparlants i no catalanoparlants van viure el procés de creació i desenvolupament d’una obra de teatre i la van estrenar al Teatre Bartrina amb gran èxit. D’altra banda, “Canta amb el cor” es podrà fer realitat gràcies al suport econòmic de la Fundació Privada Reddis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La demarcació de Lleida anota 200 aturats més al febrer

Notícia següent

Tarragona, pionera a Catalunya en l’ús de l’eina de licitació electrònica sobre digital

Notícies relacionades