Es classifiquen quatre equips catalans per participar a la First Lego League

  En aquesta 12a edició han participat 6.700 joves de Catalunya i tots ells han presentat els seus robots i projectes inspirats en la temàtica del cicle humà de l'aigua

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Quatre equips catalans s’han classificat per participar en els tornejos internacionals de First Lego League en el decurs de la gran final estatal que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Logronyo. Dels 55 grups que han participat en aquesta fase, 23 eren de Catalunya, i tots ells han presentat els seus robots i projectes inspirats en la temàtica del cicle humà de l’aigua. En aquesta 12a edició 15.000 joves d’arreu de l’Estat, 6.700 dels quals eren catalans, s’han submergit en el món de la gestió d’aquest preuat recurs natural imprescindible amb el repte d’explorar on i com trobar-lo, com transportar-o, com fer-ne ús i com gestionar-lo. En total, una quarantena de joves catalans participaran en els tornejos internacionals.
  La First Lego League vol despertar l’interès per la ciència i la tecnologia de tots els joves, sense excepció, perquè tots tinguin l’oportunitat de créixer en valors, competències i coneixement.

  Davant la difícil realitat que viuen alguns joves al nostre país, la Fundació Scientia ha posat en marxa un Pla Social per integrar alumnes de centres de màxima complexitat al programa First Lego League, amb l’objectiu d’iniciar-los en les STEM i promoure en ells el desenvolupament d’habilitats i competències com la companyonia i el treball en equip, la comunicació i la creativitat, l’esforç i la tenacitat.

  Durant tres anys, el Pla Social integra a 50 centres de màxima complexitat, becant a 1.000 alumnes, perquè formin part de la First Lego League.