Ciutadans vol preguntar als reusencs sobre el nou Pla de mobilitat en bicicleta

    Juan Carlos Sánchez (Cs) assegura que aquest Pla “suposarà una elevada inversió” per a la ciutat i “transformarà notablement la mobilitat a Reus”

    El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una iniciativa perquè el govern local estudiï la possibilitat de preguntar als veïns de la ciutat sobre la necessitat i idoneïtat d’implantar a Reus el nou Pla Específic de la Bicicleta. Tal com ha manifestat el portaveu de Cs, Juan Carlos Sánchez, “aquest Pla inclou una sèrie de mesures l’execució de les quals suposaria un cost a les arques municipals d’uns 2,5 milions d’euros”, alhora que “comportaria una important transformació de la mobilitat a la nostra ciutat, amb nous carrils bici, canvis de sentit de circulació, noves regles de preferència viària, etc.”.

    Per tot això, i segons ha concretat Sánchez, Cs considera que “un projecte d’aquesta envergadura hauria de ser consultat als ciutadans de Reus”, que al cap i a la fi “són els que pagaran aquesta inversió i els que utilitzaran els carrers i els carrils bici”, perquè siguin ells “els qui decideixin si volen que el Pla s’implanti en la seva totalitat o en part, o que no es dugui a terme”. La moció de Cs sol·licita també que el consistori faci una difusió detallada i massiva del Pla de la Bicicleta i que es doni veu a grups d’opinió que defensin els diferents posicionaments al respecte.

    D’altra banda, el portaveu de la formació taronja ha explicat que Cs també presentarà al Ple una moció perquè els centres educatius de la ciutat que ho desitgin s’adhereixin al programa Tutoria Entre Iguals (TEI), que “té per objectiu la conscienciació i prevenció de l’assetjament escolar i la millora de les relacions personals entre els alumnes”.

    Per últim, Sánchez ha explicat que Cs preguntarà al Ple si l’Ajuntament ha cedit ja algun local o espai municipal a l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp perquè pugui utilitzar-lo com a centre de dia, tal com va aprovar el Ple del 3 de juny del 2016 amb una moció de Cs, PSC i PP. Així mateix, Cs presentarà a la Junta de Portaveus una proposta de declaració institucional perquè l’Ajuntament doni suport i participi activament en la celebració de l’any 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural.