CiU-PdeCat i ERC presenten el nou pacte de Govern a Vilanova i la Geltrú

  Els dos partits han signat aquest migdia l’acord per a la governabilitat de la capital del Garraf

  Fa pocs minuts, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, la Sra. Neus Lloveras, acompanyada dels regidors del seu partit CiU-PdeCat  i els d’Equerra Republicana, feia oficial el pacte acordat amb els republicans  per formar el nou govern a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

  L’acord, fruit d’unes intenses negociacions que ja fa dies que duraven, ha donat el resultat de la repartició de les diferents regidories que, fins fa poques hores, havien encapçalat els quatre únics regidors del grup municipal CiU-PdeCat, després del trencament de pacte de govern amb el PSC Vilanova el passat 6 d’abril.

  Tant republicans com convergents, dies enrere, feien bona mostra de l’estat de les negociacions en les seves rodes de premsa, una avinentesa que ha portat a un acord de governabilitat definit en 5 àmbits de propostes d’actuació: Polítiques fiscals justes, transparència i bon govern, Polítiques socials més fortes, Polítiques de suport a les entitats i la participació, Polítiques de protecció i manteniment de l’espai públic, Execució d’un pla comercial per a Vilanova i la Geltrú.

  Imatge de Queti Vinyals i Neus Lloveras signant el pacte de govern. Foto: Jordi Nieto

  D’aquesta manera, els regidors  del nou govern passen a ocupar els següents càrrecs  i regidories:

  Alcaldessa: Sra. Neus Lloveras i Massana (CiU-PdeCat : Alcaldia i Protocol, Secretaria General, Fe pública, Serveis Jurídics, Contractació, Patrimoni, Serveis d’atenció ciutadana).

  Portaveu del Govern: Sr.  Jordi Medina Alsina (ERC: Comunicació, Tecnologia de la Informació i la Comunicació, Patrimoni Cultural, Projecció de la ciutat, Joventut, Infància, Adolescència).

  Primera Tinenta d’alcalde: Sra. Olga Arnau i Sanabra. (ERC: Intervenció, Tresoreria, Empresa, Responsabilitat Social Corporativa).

  Segona Tinenta d’alcalde: Sra. Glòria García Prieto (CiU-PdeCat: Recursos Humans, Seguretat i Protecció Ciutadana, Ocupació, Educació).

  Tercera Tinenta d’alcalde: Sra. Queti Vinyals Floreciano (ERC: Presenta la renúncia a les regidories, i en llista la succeeix el Sr. Xavier Serra amb Urbanisme i Habitatge, Llicències i Disciplina, Serveis jurídics de l’àrea de Territori i Espai Urbà).

  Quarta Tinenta d’alcalde: Sra. Blanca Albà i Pujol (CiU-PdeCat : Esport, Salut, Serveis Socials, Gent Gran, Participació Cooperació i agermanaments, Medi Ambient)

  Regidor: Sr. Joan Giribet de Sebastián (CiU-PdeCat: Urbanisme i Habitatge, Llicències i Disciplina, Serveis Jurídics de l’Àrea de Territori i Espai Urbà, Serveis Viaris, Projectes i Obres, Coordinació i seguiment integral).

  Regidora: Sra. Adelaida Moya Taulés (ERC: Cultura, Convivència i Equitat)

  Lloveras aclaria que: “Per molt que intentéssim separar la política local de la política catalana, hi ha coses que sota les sigles que donen suport al 155, no es podien treballar. Després del trencament, hem intentat fer un govern fort amb molts partits, han sigut unes negociacions intenses, però és avui quan amb ERC anunciem la formació d’un nou govern amb qui compartim molts interessos i molts punts en comú. Creiem que cal aprofitar aquest últim any de legislatura.”