Circ Picat ja té perfilada la programació per a la seva quarta edició

  El festival se celebrarà els dies 24 i 25 d’aquest mes amb la participació de nou companyies, l’estrena de dos espais i tots els espectacles gratuïts

  El festival Circ Picat ja té perfilada la programació per a la seva quarta edició, que se celebrarà els dies 24 i 25 de juny amb l’organització de l’Ajuntament d’Alpicat, Punt Jove La Unió i la companyia de circ Improvisto’s Krusty Show.

  Fa aproximadament un mes, el certamen va presentar el cartell d’aquesta quarta edició i el nou logotip, que serà la imatge que identificarà el festival. També es van donar a conèixer les línies mestres per on se seguirà movent, amb espectacles gratuïts en diferents espais escènics. Ara ja es coneixen més detalls sobre els espectacles que es podran veure a Circ Picat.

  Així, hi haurà un total de companyies participants: Improvistos’s, Cirkonita, Los Barlou, Circ Xic, Bot Project, El Gran Dimitri, Circo La Raspa, Psirc i Circ Vermut. A aquestes cal afegir-hi les que participaran al Cabaret del dissabte a la nit, que seran Claudia, Improvisto’s, Circ Pistolet, Berta, Circo Afilado i Antonia.

  Aprofundint en les companyies i espectacles, i començant precisament pel Cabaret, l’espectacle en qüestió es diu Hipnòtik i és d’Improvisto’s Krusty Show, tot i que, com ha quedat dit, inclou diferents companyies i disciplines i compta amb una clown de presentadora.

  També cal destacar Bot Project, que oferirà un espectacle de llit elàstic i humor a l’estil del que l’any passat van presentar Los Circolos. Per la seva banda, Los Barlou estrenarà a Alpicat l’espectacle Set Up, consistent en experiments malabaristes i acròbates.

  La companyia de més nom serà Psirc, que exercirà de cap de cartell. Es tracta d’un grup que ha rebut premis a diferents festivals i fires d’Europa, com ara al Festival de Friburg, on es va endur la distinció al millor espectacle de carrer, o a la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas de Gijón (FETEN), la fira més important d’Espanya, on va rebre el premi a millor espectacle de nit.

  Una altra aspecte que cal remarcar és que, tot i que els espectacles seran gratuïts, en el que seran d’interior (com ara els de Circ Xic, Los Barlou i Psirc) caldrà agafar una entrada per accedir als espais, que es podrà recollir durant els dies del festival al punt d’informació, situat al centre de la fira d’artesania a la plaça església.

  Pel que fa als espais escènics, n’hi haurà dos de nova creació: la carpa del Parc, on estarà instal·lada els dos dies una carpa de la companyia Circ Xic, que oferirà quatre passis durant el festival, i l’anomenat Espai Off, situat al pati del Casal, on es faran actuacions curtes de 15 minuts i s’oferirà una programació pròpia que es podrà adquirir durant el festival, igual que el llibret informatiu dels diferents espectacles. Aquests dos nous espais se sumaran als quatre tradicionals del festival Circ Picat: La Unió, la plaça de la Natura, el pati del Casal, la plaça de l’Església i la plaça de la Biblioteca.

  Tot plegat permetrà que els espectadors gaudeixin d’un festival que és l’únic d’aquesta natura que se celebra a les comarques lleidatanes i que l’any passat es va consolidar com un referent arreu de Catalunya, superant àmpliament les expectatives amb la visita d’uns 15.000 espectadors.