Cinc associacions del Baix Ebre aspiren al Premi Solidaritat 2018 del Consell Comarcal

  Un total de cinc iniciatives opten enguany al Premi Solidaritat, que convoca el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’objectiu de reconèixer i premiar una entitat pública o privada que hagi dut a terme durant l’any el millor projecte social o solidari a la comarca.
  Els candidats que aspiren enguany a aquest guardó solidari són la Fraternitat Cristiana de Malalts i Minusvàlids, l’Associació Esportiva Jordi Pitarque, l’Associació de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple, l’Associació Atzavara-Arrels i el Voluntariat de l’Hospital i Llars de la Santa Creu.
  Tot i que el jurat, integrat per la presidenta comarcal Sandra Zaragoza i els representants dels diferents grups polítics de la institució, ja s’ha reunit i ha decidit el guanyador, el veredicte no es coneixerà fins el 29 de novembre, quan es farà l’acte de lliurament de tots els premis convocats pel Consell Comarcal.
  El Premi Solidaritat té una dotació econòmica de 1.500 euros, que es destina a finançar el projecte premiat.
  La Fraternitat Cristiana de Malalts i Minusvàlids opta al premi amb unes colònies destinades a discapacitats físics que es van desenvolupar l’estiu passat a Calafell.
  L’Associació Esportiva Jordi Pitarque ha presentat el programa d’activitats que ha desenvolupat per fomentar la convivència entre futbolistes de diferents clubs, les jornades de formació per a persones amb discapacitat intel•lectual i els cursos de suport vital bàsic realitzats a les quatre capitals de comarca de les Terres de l’Ebre i l’Ampolla.
  L’Associació de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple aspira al premi amb les activitats que desenvolupa adreçades a socis i població en general per combatre aquestes malalties.
  L’Associació Atzavara-Arrels ha presentat el projecte Ubuntu, una iniciativa social consistent a oferir a la ciutadania un espai on practicar l’agricultura ecològica, millorar la convivència, la cohesió social i la interculturalitat.
  I, finalment, el Voluntariat de l’Hospital i Llars de la Santa Creu aspira al premi per obtenir un reconeixement a l’activitat que desenvolupa al llarg de l’any acompanyant els malalts d’aquesta institució que no tenen cap familiar o amic prop seu.