El CIMIR projecta el Documental del Mes de gener, titulat “Machines”

  Es farà demà dimarts al Centre de la Imatge Mas Iglesias

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El Centre de la Imatge Mas Iglesias acull aquest dimarts 23 de gener la projecció del Documental del Mes de gener, titulat “Machines”. La sessió, que és gratuïta per al públic, es farà a les 19:00 h. El documental és obra del cineasta Rahul Jain, que debuta amb aquesta obra valenta i personal.

  Subtitulat al català, “Machine” es basa en les condicions de treball en una fàbrica tèxtil immensa a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l’Índia. Milers de treballadors exhausts i amb interminables jornades laborals de 12 hores, es posen davant de la càmera que viatja lleugera pels passadissos d’aquest submón invisible, on humans i màquines són una mateixa cosa.

  Les curtes converses que manté el cineasta amb els treballadors afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. A través del film s’observa una realitat dramàtica que atrapa a l’espectador. És una mirada dura i, a la vegada, d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament.

  Aquest documental ha esta reconegut a diversos festivals internacionals i forma part del cicle El Documental del mes, a través del qual es veurà en una seixantena de sales i espais de Catalunya i de l’Estat espanyol.