El Centre Cívic Llevant dedica la 8ª Tarda Literària a Pompeu Fabra

  Una proposta que va néixer l'any 2011 amb una voluntat d'acció cultural i participativa

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Centre Cívic Llevant dedica aquest dimecres la vuitena edició de la Tarda Literària a la figura de Pompeu Fabra i Poch, impulsor de la normativització del català modern durant les primeres dècades del segle XX. L’acte es farà a partir de les 18:30h a Sala Hort dels Canonges del Centre Cívic Llevant.

  La Tarda Literària és una proposta que va néixer l’any 2011 amb una voluntat d’acció cultural i participativa. A través del treball de l’obra d’un autor català de qui es commemori una efemèride o tingui una especial vinculació amb la ciutat de Reus, s’organitza aquesta vetllada on participen una quarantena de lectors fidels, que any rere any, reafirmen el seu compromís de participar-hi. Aquests lectors tenen una especial vinculació amb el Centre Cívic Llevant: representants de les entitats i servei que hi estan ubicats, els representants dels serveis i entitats del seu entorn, els alumnes, els veïns i les autoritats municipals, com ara l’alcalde, la regidora de Cultura i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència.

  Llibret amb els textos
  Aquesta celebració és l’acte principal del Centre Cívic Llevant en el marc de la programació dels actes de Sant Jordi, atès el caràcter literari i cultural d’aquesta festa. Acompanyant aquest esdeveniment, el centre cívic edita un llibret amb el recull de tots els textos que es llegeixen durant la vetllada. La VIII Tarda Literària està inclosa dins els actes que organitza la Comissió de l’any Fabra a Reus.

  Per la cloenda de l’acte es realitzarà un brindis i una fotografia del grup de lectors al Jardí de les Basses. Aquest any es preveu també acompanyament musical amb l’actuació d’un grup amateur.

  Durant el matí de la mateixa jornada (9:00h) s’ha programat una lectura de textos de Sant Jordi i l’actuació de la coral amb els alumnes de l’Escola Rubió i Ors a partir de les 11:00h. A partir de les 16:00h es farà una demostració de puntes de coixí amb l’Associació de Dones del Camí de Valls i un taller de xapes de Sant Jordi amb l’Espai Jove Llevant.