Un centenar d’estudiants de la UAB tallen l’AP-7 i la B-30 durant cinc hores per la vaga

  Les diferents facultats del Campus de Bellaterra han registrat poca activitat al llarg del matí

  Un centenar d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat la circulació de vehicles a l’AP-7 i la B-30 de forma intermitent durant cinc hores. L’acció, que s’ha dut a terme en el marc de la jornada de vaga general que se celebra aquest dimecres 8 de novembre, ha començat a les set del matí i s’ha allargat fins el punt del migdia. Els Mossos d’Esquadra han supervisat la protesta i han arribat a un acord amb els manifestants perquè a estones es reobrís el trànsit en aquestes vies. Pel que fa a l’activitat docent, a la majoria de facultats s’ha registrat poca afluència d’alumnes, si bé és cert que s’han fet algunes classes.
  Mariona Motjer, portaveu de l’Assemblea de Facultats de la UAB ha explicat que els estudiants han concentrat tots els seus esforços en el tall de l’autopista perquè “d’acord amb d’altres CDR s’ha considerat que tallar els accessos era la prioritat en la jornada de protesta”. En aquest sentit ha explicat que un centenar de joves han passat la nit a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB i a les set del matí han procedit a tallar l’AP-7 i la B-30 amb taules i cadires.

  Tot i que la idea inicial era dur a terme un bloqueig total de la via, després de parlar amb els Mossos d’Esquadra s’ha decidit fer un tall intermitent. “S’ha anat obrint un carril cada cinc minuts per deixar passar alguns vehicles al llarg de tot el matí”, ha comentat.

  Motjer s’ha mostrat satisfeta amb la resposta rebuda per part dels conductors que assegura en alguns cassos els han felicitat, però també ha reconegut que s’han viscut moments de més tensió quan alguns usuaris d’aquestes vies han mostrat el seu rebuig. “Hi ha molta gent amb posicions diferents, ens hem trobat amb enfrontaments perquè hi havia persones que ja venien molts crispades”, ha comentat la portaveu dels estudiants que ha dit que en protestes anteriors no havien vist “gent tan enfrontada ideològicament”.

  Poca activitat al campus

  Pel que fa al seguiment de la jornada de vaga al Campus de Bellaterra, s’ha registrat poca activitat docent a les diferents facultats, en part degut a les dificultats dels joves per poder accedir a la universitat. Amb tot, hi ha hagut estudiants que sí que han pogut arribar a les diferents facultats i s’han celebrat algunes classes.