CCOO i UGT demanen una millora del salari mínim

    El sindicats consideren "imprescindible" tancar la pujada salarial abans que acabi l'any

    Els sindicats CCOO i UGT han emès un comunicat en què reclamen una millora “important” del salari mínim interprofessional (SMI) que, actualment, és de 707 euros en 14 pagues després de la pujada del 8% aprovada a finals de l’any passat. Els dos sindicats consideren “imprescindible” tancar la pujada salarial abans que acabi l’any, i asseguren que l’estat espanyol és el quart país de la Unió Europea amb el SMI més baix. En aquest sentit, recorden que la Carta Social Europea, signada també per l’estat espanyol, recomana que el SMI arribi al 60% del salari mitjà de cada país i garanteixi un nivell de vida pels ciutadans.
    CCOO i UGT consideren que el creixement econòmic s’ha de veure reflectit en una recuperació del pes dels salari en el conjunt de la renta del país, i recorden que la baixada dels salaris durant la crisi econòmica es va centrar “de forma especialment dura” en els salaris més baixos.

    Els dos sindicats recorden que l’estat espanyol és un dels països signants de la Carta Social Europea, segons la qual el salari mínim interprofessional hauria d’arribar al 60% del salari mitjà de cada país. Pels dos sindicats, cal corregir el què consideren una “anomalia històrica” del salari mínim interprofessional a l’estat espanyol.

    Els dos sindicats es mostren disposats a tancar aquest “esvoranc de l’economia espanyola” i abordar la renovació del SMI, tal com asseguren que ja es va plantejar en la reunió que van mantenir, el passat 19 de desembre, amb la ministra de Treball, Fátima Báñez.