Cau l’atur registrat a la demarcació de Barcelona

Avatar photo

"El 2016 ha estat el millor any des de l'inici de la crisi a la demarcació de Barcelona", segons el president de la Cambra de Comerç

L’atur registrat a la demarcació de Barcelona ha baixat en totes les comarques durant el 2016 i s’ha situat en una taxa del 12,5%, propera als nivell de l’inici de la crisi, segons recull l’Informe Territorial de la Demarcació de Barcelona, elaborat per la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona. Tanmateix, “encara hi ha marge per recórrer” en la recuperació econòmica, segons ha assenyalat el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ja que els nivells d’atur se situen encara lluny de les taxes prèvies inferiors al 10%. “El 2016 ha estat el millor any des de l’inici de la crisi a la demarcació de Barcelona”, ha destacat el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, aquest dijous al matí en una roda de premsa.

Per comarques i amb dades de 2016, el Garraf, el Maresme, el Vallès Oriental i el Moianès són els territoris amb una taxa d’atur registrat inferior (per sota del 12%), seguides de l’Anoia, el Barcelonès i el Vallès Occidental (amb una taxa menor del 13%). El Berguedà, el Bages i l’Alt Penedès registren un atur inferior al 14%, mentre que el Baix Llobregat i Osona se situen per sota del 15%.

Creix l’ocupació i el nombre d’empreses
L’ocupació registrada a tota la demarcació de Barcelona suma 2,22 milions de persones el 2016, el que representa un creixement interanual del 3,6%. L’ocupació ha crescut per sobre del 4% a Osona, el Moianès i l’Anoia i entre el 3,6% i el 4% al Garraf, el Maresme i el Vallès Occidental. Al Barcelonès, al Baix Llobregat i al Vallès Oriental, l’ocupació ha incrementat entre un 3,4% i un 3,6%, mentre que aquest creixement ha estat inferior al 3,4% a l’Alt Penedès, el Bages i el Berguedà.

Pel que fa a les empreses, els centres de cotització a la demarcació de Barcelona han augmentat en un 2,5% durant el 2016, fins a les 184.428. El nombre de societats ha crescut a totes les comarques, excepte al Moianès. El Maresme, el Vallès Oriental i el Garraf han creat més d’un 3% de noves empreses, mentre que el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i l’Anoia n’han constituït entre un 2% i un 3%. Per sota del 2% han quedat Osona, el Bages, el Berguedà i l’Alt Penedès, mentre que el Moianès ha quedat en negatiu.

Vitalitat del turisme a la demarcació
L’informe de la Cambra de Comerç i la Diputació també apunta que l’economia de la demarcació de Barcelona ha crescut un 3,4% durant el 2016 (en termes de valor afegit brut, VAB), dues dècimes per sobre del conjunt de Catalunya. Totes les comarques barcelonines han guanyat població durant el 2016 (excepte el Berguedà i el Bages). L’estudi també ha assenyalat la vitalitat del sector turístic a la demarcació, que ha registrat dades rècord en gairebé totes les comarques. En total, més de 12,5 milions de turistes han visitat la demarcació durant el 2016, amb un increment del 9,6 en el nombre de viatgers i del 6,4% de les pernoctacions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Creu Roja distribuirà 214.592 quilos d’aliments a les comarques gironines

Notícia següent

Banyeres del Penedès ja està a punt per donar la benvinguda a la seva Festa Major

Notícies relacionades