El CatSalut indemnitza una família amb 1,5 milions per deixar un nen paraplègic

Avatar photo
El Luca, d’1 any, va sotmetre’s a una operació senzilla, però hores després va tornar a ser ingressat amb una sèpsia i ha quedat paraplègic

El CatSalut ha indemnitzat, a través de la seva asseguradora, una família per les seqüeles que va patir un nen després de sotmetre’s a una operació. La família rebrà 1,5 milions d’euros després que el menor quedés paraplègic i patís altres seqüeles greus per una infecció durant el procés anestèsic en l’operació a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Els fets van succeir l’any 2019, quan el Luca, que tenia un any, es va sotmetre a una operació per baixar-li un testicle de dintre de l’escrot, una cirurgia que es considera senzilla i ambulatòria. Hores després, però, va tornar a l’hospital amb un diagnòstic compatible amb una sèpsia. 

L’advocada de la família, Luisa Blanco, de l’associació El Defensor del Pacient, afirma que el personal mèdic de l’hospital va inocular al Luca un bacteri intestinal, l’E. Coli, durant l’anestèsia. A més, acusen l’hospital de reaccionar tard amb la diagnosi un cop va tornar a l’hospital.

Per tot, la família va denunciar el CatSalut per mala praxi mèdica i l’acusen de deixar el seu fill, que ara té 5 anys, en estat paraplègic. Després d’arribar a un acord amb l’asseguradora del CatSalut, la família serà indemnitzada amb 1,5 milions d’euros que ajudaran a costejar els tractaments que necessita el petit.

Paraplegia, incontinència i una vàlvula al cervell

La infecció provocada durant l’anestèsia ha provocat seqüeles molt greus al Luca que l’han deixat amb un alt grau de dependència. L’advocada de la família denuncia que el nen estava aprenent a caminar en el moment de l’operació i que la infecció l’ha deixat paraplègic i ja no pot aprendre a caminar pel seu compte.

A més, el nen pateix problemes d’incontinència que fan que necessiti sondatges i també porta una vàlvula al cervell arran d’una hidrocefàlia, també provocada per la infecció.

El pitjor del cas és que l’operació a què s’havia sotmès el Luca era considerada “banal” i va anar bé. La família va marxar a casa seva a passar el postoperatori, però van tornar l’endemà perquè el nen tenia febre i malestar.

Amb el pas de les hores, l’estat del nen va anar empitjorant, però ningú va relacionar la seva infecció amb l’anestèsia que li havien posat abans de l’operació a la part baixa de l’esquena.

Després d’una setmana ingressat, els metges van veure que el petit tenia un bony a la zona lumbar de la punció de l’anestèsia i hi van identificar una acumulació de greix a través d’una ecografia. L’endemà, el nen ja no podia moure les cames i una ressonància magnètica va revelar un abscés (acumulació de pus) que li comprimia la medul·la i li va provocar la paraplegia.

Arran dels fets, la família va interposar una demanda l’any 2021 i estava previst que se celebrés el judici aquest mes de gener, però la família ha decidit arribar a un acord perquè no podia continuar pagant els tractaments i les cures que el nen necessita.

“La família no podia esperar més ni tampoc podia amb la pressió de què passaria amb el judici, quina seria la seva resolució i que potser hauria d’esperar altres sentències si hi havia recursos”, explica l’advocada, que ha lamentat el camí “llarg, penós i costós” que enfronten les famílies en aquest tipus de demandes.

Segons l’advocada, les asseguradores en l’àmbit sanitari “haurien de començar a assumir la responsabilitat” per evitar-los procediments judicials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tallada la R3 per un atropellament

Notícia següent

Emili Guerrero és el nou síndic de greuges de Cornellà de Llobregat

Notícies relacionades