Catalunya encara la primera setmana sense restriccions de mobilitat comarcal

Torna la presencialitat en l'educació postobligatòria a partir d'aquest dilluns

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Catalunya enceta una setmana marcada per la flexibilització de les restriccions entre les quals s’inclou l’aixecament del confinament comarcal i la possibilitat de circular per tot el perímetre català sense estar subjecte a un nombre concret de bombolles de convivència.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) va publicar dissabte les noves mesures del Comitè Tècnic del Procicat que han entrat en vigor aquest dilluns fins el 3 de maig a la mitjanit.

El Procicat també va decretar el retorn a la presencialitat en l’àmbit de l’educació postobligatòria, és a dir, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

En l’àmbit del comerç, es manté l’aforament al 30% però s’elimina la restricció dels 800 metres quadrats –podran obrir tots els locals independentment de l’extensió– i també permet que els locals de restauració dels centres comercials tornin a obrir de 7.30 a 17 hores.

Les noves mesures restrictives també inclouen ampliar l’aforament d’activitats esportives i religioses fins al 50 per cent i reprendre les activitats lúdiques infantils en espais tancats amb un aforament màxim del 30 per cent.

També s’obre la porta a celebrar esdeveniments i congressos en recintes firals sempre que ho autoritzi prèviament el Procicat.

ES MANTENEN

Quant al dret de reunió, es manté el límit màxim de sis persones, però s’elimina l’exigència que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

També es mantenen el toc de queda de les 22 a les 6 hores, la restricció horària de la restauració de 7.30 a 17 hores i el confinament perimetral de Catalunya.

“LLEUGERA MILLORA”

L’informe de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat que inclou la resolució del Dogc assegura que “la lleugera millora en els indicadors epidemiològics i assistencials permet progressar, de manera controlada, en la flexibilització de determinades mesures”.

Tot i així, destaca que és necessari “mantenir el gruix de mesures de limitació d’activitats no essencials i de control de la interacció social”.