El Carnaval de Tarragona, al TOP 10 de l’Estat

    Segons el web Niumba de Tripadvisor, el carnaval de Tarragona és “un dels Carnavals més populars i multitudinaris de Catalunya”

    Carnaval és una de les dates més esperades de l’any. Comença amb l’arribada del Dijous Llarder i del Rei Carnestoltes i finalitza el Dimecres de Cendra. Són dies de disbauxa, humor, tradició, sàtira i celebració. Els carrers i les places dels pobles i les ciutats s’omplen de disfresses i confetti.

    Tarragona també vibra i mostra la seva esplendor amb el seu Carnaval, convertint-se en una de les cites més senyalades i emblemàtiques de l’agenda del calendari tarragoní. Les seves celebracions són espectaculars: la presentació de la Bóta, el Ninot i la Ninota –sobretot la Bóta, que representa les reivindicacions i la crítica-,  la Disfressa d’Or –que enguany ha comptat amb la participació de 18 comparses i que va vestir la Tarraco Arena Plaça de colors llampants, plomalls, brillants i purpurina-, la rua d’Artesania –que se celebra cada dissabte de Carnaval i que aquest 2018 ha comptat amb la participació de 29 comparses-, la rua de Lluïment –celebrada el diumenge i que  aquesta edició hi ha desfilat 17 comparses- i la Baixada del Pajaritu, una cursa d’andròmines pel casc antic de la ciutat. El Carnaval s’acomiada amb el Dol de les ploraneres que desfilen pels carrers de la ciutat anunciant la mort del Rei Carnestoltes, i la posterior crema del Ninot, la Ninota i la Bóta a la Plaça de la Font. Els guanyadors de l’edició d’aquest any han estat: Nou Ritme, Rei Carnestoltes i Cromatic Fusion, la Concubina.

    Per tot això, el web Niumba –un portal digital propietat de Tripadvisor- ha qualificat el Carnaval de Tarragona com un dels deu millors carnavals de l’Estat espanyol. I és que segons aquest web, el carnaval de Tarragona “és un dels carnavals més populars i multitudinaris de Catalunya”. Des de Niumba apunten que “el de Tarragona sorprèn per la seva combinació de tradició i modernitat en una celebració plena de majestuoses cavalcada i rituals, com la Rua de l’Artesania, la construcció i crema de la bóta o el dol de Carnestoltes”.

    Els usuaris d’aquest web han pogut qualificar i escollir el seu favorit de l’any 2018, puntuant i situant al de Tarragona en la novena posició. Les localitats que han puntuat els usuaris i per odre de major a menor són el de Bielsa, Cadis, Vinaròs, Álcazar de San Juan, Xinzo de Limia, Verín, Sitges, Ourense, Tarragona i Santa Cruz de Tenerife.