Carles Pellicer, reelegit alcalde de Reus

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha estat elegit i proclamat alcalde de Reus aquest dimecres, 3 de juliol, en la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament convocada d’urgència arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha determinat com a negativa la presa de possessió dels tres regidors electes de la Candidatura d’Unitat Popular en el Ple de constitució del nou consistori del passat 15 de juny i, en conseqüència, va declarar nul·la l’elecció i el nomenament de l’alcalde.

    Pellicer ha obtingut la majoria absoluta dels vots, amb el suport de 15 dels 26 regidors que han configurat el consistori en aquesta sessió constitutiva. Andreu Martin n’ha obtingut 5; Ángeles Débora Garcia, 3, i s’han comptabilitzat 3 vots nuls. La votació s’ha fet a mà alçada a fi de garantir la segurerat jurídica de l’elecció.

    En seu discurs, l’alcalde ha reiterat dues idees que ja va anunciar en el plenari del 15 de juny: «Cal que el Plenari al complet es comprometi a excel·lir en l’exercici de la democràcia local i tingui present que els debats polítics són la base de la nostra feina», i «desitjo i espero que tots fixem en el debat polític i dialèctic la confrontació de tota proposta, que donem tanta importància al fons com a les formes , i preservant dos valors fonamentals en tota societat: la convivència i el respecte a tothom». En aquest sentit, Pellicer ja insistit en un dels reptes que es fixa pel nou mandat: «La consolidació de les bones formes de fer política, a partir del diàleg i el consens. La consolidació del bon govern».

    Una vegada finalitzada la sessió, l’alcalde ha convocat una nova sessió extraordinària i urgent del ple de l’Ajuntament per confirmar els acords d’organització municipal adoptats en el ple de la corporació del 28 de juny.