Carla Aguilar respon a la denúncia per part de Nova Eucària

  "L'operatiu de captura i reubicació dels animals per traslladar-los a un refugi va ser modèlica, efectiva i va tenir seguretat jurídica"

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La consellera de Benestar Animal de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, vol manifestar el següent, respecte al comunicat de Nova Eucària i els porcs vietnamites:

  -“El govern municipal ha resolt la situació irregular dels porcs vietnamites que hi havia a la muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau des de feia 3 anys, que era una irresponsabilitat i un risc per a la població i pels animals, tant per qüestions de seguretat com per a la salut. Es va treballar de forma coordinada àmpliament per donar resposta d’urgència a una situació llargament mantinguda. Una resposta moguda per assegurar el benestar dels animals. Entenem que l’atac respon a que no es va seguir l’actuació proposta pel PSC i Nova Eucària, que era el tancat. Una solució que no era viable. Tant entitats animalistes com els veïns de la zona havien demanat la reubicació dels porcs vietnamites. Lamentem enormement que s’ataqui a un refugi que està treballant per la defensa dels drets animals i que s’ha considerat com la millor opció pel benestar dels porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta per motius politics.

  L’operatiu de captura i reubicació dels animals per traslladar-los a un refugi va ser modèlica, efectiva i va tenir seguretat jurídica. Va estar coordinada entre els serveis tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya, amb el Departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, l’entitat de defensa animal FAADA (Fundación para el Asesoramiento y Acción en defensa de los Animales) i veterinaris especialitzats. Personalment he pogut constatar que el refugi La Bassa ubicat a El Vendrell
  és un lloc on els porcs vietnamites estan controlats,  protegits i el personal que els atén té cura del seu benestar. S’està atacant un santuari de protecció animal per desautoritzar una política”.