El CAR Salou celebra el 10è Aniversari del programa d’exercici física moderat “Anem a caminar”

    Amb la col•laboració de l’Ajuntament de Salou amb la presència del Sr. Alcalde de Salou, Pere Granados, i de la regidora de salut, Martina Fourrier

    Avui dijous 26 d’abril, a les set de la tarda, a l’Ajuntament de Salou, el Centre d’Alta Resolució (CAR) Salou celebra el 10è aniversari del programa comunitari d’exercici físic moderat “Anem a caminar” amb la col·laboració i presència del Sr. Alcalde, Pere Granados, i de la regidora de salut del consistori, Martina Fourrier. També estaran en aquesta celebració l’Associació de Dones de Salou, l’Associació de Familiars d’Alzheimer i l’Associació Oncològica Amadeu Pelegrí, entre d’altres. Aquest programa pretén fomentar l’exercici físic entre la població amb alguna patologia de risc, realitzant passejades saludables, combinades amb la pràctica esportiva, els dimarts i dijous des del mes d’octubre fins el mes de juny.

    El programa “Anem a caminar” va néixer l’any 2004 a l’Institut Català de la Salut, concretament al barri Sant Josep Obrer de Reus, i s’ha consolidat per tot el territori del Camp de Tarragona degut als bons resultats de participació i a la millora de l’estat de salut de les persones que hi caminen. Els coordinadors i coordinadores del programa dels tots els Equips d’Atenció Primària del territori fan un seguiment de l’estat de salut dels participants, tenint en compte variables com l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics. L'”Anem a Caminar” va estar premiat al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària gràcies als resultats en la millora de l’estat de salut de la població i a la originalitat del projecte.

    L’objectiu principal d’aquest programa d’exercici físic moderat és promoure l’activitat física en l’àmbit comunitari com a benefici per a la salut de l’individu. Amb la pràctica habitual de caminar s’assoleix una disminució de la tensió arterial, de la massa corporal, dels nivells de colesterol i els triglicèrids, reduint així el risc de patir malalties cardiovasculars. Aquest programa també afavoreix aspectes relacionats amb la salut mental, com la promoció de les relacions socials, i contribueix a conscienciar a la població de la importància de la pràctica d’exercici físic de forma regular i dels beneficis que aporta. Totes les persones interessades poden adreçar-se a la seva infermera de referència del Centre de Salut, que els hi facilitarà tota la informació.