Canyelles aprova la moció per aturar l’aplicació de l’article 155

  L’alcaldessa Rosa Huguet mostra el seu rebuig a l’empresonament de Sànchez i Cuixart i mostra el seu “suport als mitjans de comunicació, cossos de seguretat i entitats que estan patint aquesta repressió”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Canyelles ha aprovat aquest dimarts la moció per demanar al govern de l’Estat que aturi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola que suposarà la suspensió de l’autogovern a Catalunya. Se suma així a la iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per promoure una moció unitària contra la suspensió de l’autonomia i en defensa de les institucions catalanes.

  La moció, presentada pel grup municipal del PDeCAT, s’ha portat a l’aprovació de l’Ajuntament de Canyelles en un ple extraordinari i urgent celebrat a les dotze del migdia d’aquest dimarts 24 d’octubre i ha obtingut el vot favorable de tots els presents, l’equip de govern (PDeCAT) i la regidora d’ERC. Els regidors del PSC han excusat la seva presència a la sessió plenària.

  La moció exposa el “suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre”. També condemna “la violació dels drets fonamentals de Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat Espanyol contra la població i les institucions catalanes”. I insta el Govern espanyol  a “aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya” que està duent a terme amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. També condemna que amb l’aplicació d’aquest article suposa “liquidar l’autonomia catalana a través d’un fort atac als drets dels catalans per la incapacitat de diàleg de l’Estat”. I lamenta que aquest i els partits que li donen suport “continuen optant per la via de la repressió en lloc d’escolar el clam del poble i les institucions de Catalunya”.

  L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha volgut posar de manifest el total rebuig a l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. És una violació dels drets humans. Avui no hi pot haver presos polítics. Estem en ple segle XXI, ha dit. Ha qualificat de moment històric el que s’està vivint actualment i ha volgut donar sobretot i el meu suport a les persones al capdavant els mitjans de comunicació que en aquesta democràcia no tenen per què patir aquesta repressió, igual com els cossos de seguretat o les persones que representen entitats. Fent referència a la moció presentada, a més, l’alcaldessa ha lamentat que l’acord del PP, PSOE i Ciudadanos per a la suspensió de l’autonomia catalana, evidencia que davant d’un problema polític la restat de l’Estat Espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets.

  Des d’ERC, grup que ha donat suport a la moció presentada pel PDeCAT, la seva regidora Montse Martínez, ha mostrat el  rebuig a l’aplicació de l’article 155, que vol instaurar un estat policial a Catalunya per fer caure les institucions. ERC ha volgut deixar explícit el seu total suport a l’Ajuntament de Canyelles, al Govern de la Generalitat i al Parlament per fer efectiu el mandat expressat per la població en el referèndum de l’1 d’octubre. Ha exigit l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i ha denunciat la vulneració dels drets de les persones.